این روزها تب و تاب راه انداختن استارتاپ بین جوانان زیاد شده است. کسب و کاری که به زعم بیشتر افراد احتیاج به سرمایه زیادی ندارد و میتواند در دراز مدت به سرمایه خوبی تبدیل شود. در این بین اما دانایی افراد نسبت به چالشهای حقوقی استارتاپها زیاد نیست. چنانچه افرادی که اکنون در این زمینه فعالیت دارند از این عدم آگاهی پشیمان هستند. در ادامه شما را با تعدادی از این چالشها آشنا میکنیم و به شما میگوییم که در چالشهای حقوقی استارتاپها وکیل چگونه میتواند به کمک شما بیاید.
چالش اصلی؛ نوشتن قرارداد
مهمترین مسالهای که به عنوان چالشهای حقوقی استارتاپها مساله نوشتن قرارداد در استارتاپ است. احتمالا برای راه اندازی استارتاپ در قدم اول به سراغ دوستان خود بروید٬ همین احتمال هم باعث میشود که کمتر به نوشتن قرارداد فکر کنید. بهتر است پیش از آنکه پای عنصر پول به و کسب در آمد به استارتاپتان باز شود به فکر نوشتن یک قرارداد درست بین اعضای تیمتان باشید. این قرارداد که به قرارداد همگانی و محرمانگی شهرت دارد میتواند تا حدود زیادی از مشکلات شما در ادامه کارتان جلوگیری کند. برای نوشتن قرارداد حتما به یک مشاور حقوقی مراجعه کنید. مشاور حقوقی چالشهای نوشتن قرارداد را برای شما برطرف میکند.
ثبت شرکت ضروررتی دارد یا نه؟
برای انجام فعالیتهای تجاری به خودی خود ثبت شرکت ضرورتی ندارد، اما بر اساس قانون داشتن یکسری مجوزها لازم است، حتی بدون ثبت شرکت. از آنجا که زندگی شخصی نباید در گرو زندگی اقتصادی قرار گیرد، بهتر است در شکل یک شخصیت حقوقی مستقل مشغول به کار باشیم نه یک شخصیت فردی. همچنین تفکیک دارایی و شخصیت فردی از دارایی و شخصیت استارتاپ بسیار مهم است. تفکیک دارایی شخصی از دارایی شرکت بسیار اهمیت دارد. همچنین دلایل دیگری برای اهمیت ثبت شرکت وجود دارد: با اسم شخصی نمیتوان برند ایجاد کرد و باید در قالب شرکت این کار را انجام داد. تسهیلات بانکی برای مشاغل به شخصیتهای حقوقی و شرکتها اعطا میشود نه افراد حقیقی.
بد نیست بدانید که طبق قانون تجارت ایران،تا نهایی نشدن مراحل ثبت و تعیین نوع شرکت، کلیهی افراد و شرکا نسبت به همه چیز مسئولیت برابر دارند.
چالش مرحله آخر٬ سرمایه گذار
اگر استارتاپ شما مورد قبول یک سرمایه گذار واقع شود٬ قطعا خوش شانسی شما را نشان میدهد اما در این مرحله باید حواس جمع باشید. سرمایه گذار در قبال هزینه از شما سهام میخواهد. صاحبان استارتاپ معمولا ذوق زده از این اتفاق کمتر به تبعات آن و البته نوشتن یک قرارداد درست توجه میکنند. در این مرحله هم داشتن یک مشاور به کمک شما میآید تا ضمن نوشتن یک قرارداد درست به دردسرهای سهام کمتر و یا بیشتر نیفتید.
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!