شرکت‌های دانش‌بنیان موسساتی هستند که با اهداف تجاری‌سازی نتایج پژوهشی و تولید علم و ثروت به صورت همزمان تشکیل می‌شوند. برخی از استارتاپ‌هایی که به صورت روزمره در زندگی مردم حضور دارند از همین نوع شرکت‌های دانش‌بنیان هستند که با دخیل کردن تکنولوژی‌های جدید و یافته‌های علمی-پژوهشی فعالیتی اقتصادی را به وجود آورده‌اند.

پیش از مطالعه‌ی این مقاله توصیه می‌کنیم مطلب پیشین ما در خصوص معافیت‌ها و مزایای دانش‌بنیان شدن یک شرکت را مطالعه کنید.

آیا شرکت دانش‌بنیان ثبت مستقلی دارد؟

شرکت‌های دانش‌بنیان به صورت مستقل ثبت نمی‌شوند، بلکه لازم است ابتدا یک شرکت برای کسب و کار خود ثبت کنید. این شرکت ممکن است در انواع مختلف قابل ثبت تشکیل شود، حتی می‌توانید این شرکت را تضامنی، تعاونی یا حتی سهامی عام نیز تشکیل دهید اما معمول‌ترین نوع شرکت برای این فعالیت‌ها شرکت سهامی خاص است. پس از آن که شرکت نوپای شما شکل گرفت و فعالیت خود را آغاز کرد می‌توانید برای تبدیل آن به دانش‌بنیان و بهره‌مند شدن از مزایای قانونی آن درخواست ارائه دهید.

شاخص‌های ثبت یک شرکت به عنوان دانش‌بنیان

برای ثبت دانش‌نبیان یک شرکت شاخص‌های عمومی و اختصاصی وجود دارد. طبق آیین‌نامه و قانون این نوع از شرکت‌ها، حداقل دو سوم موسسان باید دست کم دو مورد از این شرایط را احراز کنند. در زیر به این موارد اشاره می‌کنیم.

شاخص‌های عمومی

  • مدرک لیسانس یا بالاتر داشته باشند
  • حداقل سه سال سابقه مدیریت و یا فعالیت علمی داشته باشند
  • یک اختراع داخلی و یا بین المللی ثبت شده داشته باشند
  • نیمی از درآمد شرکت از دستاوردهای علمی و پژوهشی شرکت در یک ساله اخیر باشد( اگر شرکت تازه تاسیس و در مرحله تجاری‌سازی است باید مشتری تضمینی داشته باشد و یا بازار هدف مشخصی داشته باشد)
  • شرکت باید حداقل به مدت ۶ ماه برای حداقل ۳ نفر بیمه رد کرده باشد

شاخص‌های اختصاصی

  • تولید کننده کالاهای در حوزه دانش بنیانی باشند
  • تولیدات شرکت باید دانش بنیان باشد و آن را در قالب کالای جدید عرضه کرده باشد  و دانش آن باید کاملا در دست خود شرکت و به دست آمده باشد یعنی ایجاد و تولید دانش با استفاده از تحقیق و توسعه و کارهای علمی باشد.

اگر شرکت شما دارای ویژگی‌های بالا باشد می‌توانید به سایت شرکت‌های دانش بنیان مراجعه کرده و درخواست ارزیابی دهند. در این درخواست می‌بایست رزومه‌ای از فعالیت شرکت، آخرین اظهارنامه‌ی مالیاتی که برای سازمان امور مالیاتی کشور فرستاده شده و لیستی مشتمل بر وضعیت بیمه، حقوق و مزایای کارکنان ارائه شود.

ارزیابی یک شرکت برای دانش‌بنیان شدن پیچیدگی‌ها و ظرایفی دارد که دقت به آن‌ها می‌تواند آینده‌ی کاری یک گروه را تغییر دهد. در این خصوص کارشناسان ما در موسسه حقوقی تدبیر توسعه عرفان آمادگی دارند برای امورد ثبت شرکت یا تبدیل به دانش‌بنیان همراه و کمک‌حال شما باشند.