همانطور که پیشتر توضیح دادیم، شرکت سهامی خاص نوع معمول شرکتهای خصوصی است که تأمین سرمایهی آن منحصرا توسط موسسان آن صورت میگیرد، جابجایی سهام در آن پر قید و بندتر است و همچنین داد و ستد آن در بورس صورت نمیپذیرد.
نکات کلی شرکت سهامی خاص
در تعریف شرکت سهامی خاص ویژگیهایی آمده که پیش از ثبت، باید به آنها دقت کرد. نخست آن که تعداد مدیران حداقل باید سه نفر باشد و تعداد سهامداران هم نباید از این تعداد کمتر باشد. سرمایهی اولیهی شرکت نباید کمتر از یک میلیون ریال (صد هزار تومان) باشد. همچنین جزو محدودیتهای این نوع شرکتها آن است که سهام شرکت قابل عرضه در بورس نیست و نقل و انتقال آن منوط به موافقت مدیران یا مجامع عمومی صاحبان سهام است. در شرکت سهامی خاص اواراق قرضه منتشر نمیشود و مسئولیت هر یک از سهامداران به مبلغ اسمی سهام آنها مرتبط میگردد.
انتخاب اسم برای شرکت خصوصی
برای تعیین نام شرکت مواردی هست که باید مورد توجه باشد. نام و نام خانوادگی و اسامی خاص قابل انتخاب نیستند. اسامی پیشنهادی علاوه بر آن که نباید پیش از این به ثبت رسیده باشند، باید دارای معنا و مفهوم باشند و با فرهنگ اسلامی در مغایرت نباشند. همچنین به طور معمول نمیتوان اعداد یا کلمات لاتین را به عنوان نام انتخاب کرد. با این وجود استفاده از اسامی شهر و روستاها و رنگها و اعداد در لا به لای اسم بلامانع است.
به طور کلی اسم شرکت باید سه کلمه بوده و حداقل تعداد سیلابها سه تا است.
در نظر داشته باشید که عنوان «سهامی خاص» باید حتما قبل یا بعد از نام شرکت ذکر شود.
مراحل تشکیل شرکت سهامی خاص
در مادهی بیستم لایحهی قانونی ۱۳۴۷ تشریفات نسبتا سادهای برای تشکیل این نوع از شرکت در نظر گرفته شده است. امضای اساسنامه اولین مرحله از کار است. شرکای شرکت باید شخصا یا از طریق وکیل خود اساسنامه را امضا کنند.
سپس مرحلهی تعهد سرمایه است. همانطور که بالاتر گفته شد حداقل سرمایهی شرکت سهامی خاص یک میلیون ریال است که باید به طور کامل تعهد شود و حداقل ۳۵ درصد از آن به حسابی که در بانک تاسیس میشود واریز شود. تعهد شرکا برای این تامین سرمایه شکل مسخصی ندارد و میتواند به صورت یک تعهد کتبی هم ثبت شود. این یکی از بخشهاییت که نسبت به شرکتهای سهامی عام به مراتب سادهتر در نظر گرفته شده است. برای آشنایی با نحوه افزایش سرمایه شرکت سهامی به مقاله مربطه مراجعه کنید.
سومین مرحله انتخاب مدیران و بازرسان است. این اتفاق لازم نیست در مجمع عمومی صورت گیرد اما مطابق مادهی ۱۷ لایحه قانونی ۱۳۴۷ مدیران و بازرسان باید به طور کتبی قبول سمت کنند.
کلیت ثبت یک شرکت سهامی خاص در این مراحل خلاصه میشود اما حجم مدارکی که باید تحویل گردد و دقت لازم در تنظیم مواردی همچون نام، اساسنامه و تعهدات مالی باعث بیشتر شدن حجم کار میشود. برای آن که از جوانب گوناگون پروسهی ثبت شرکت مطمئن باشید حضور یک وکیل خبره میتواند کمک شایانی کند. در این خصوص وکلای تخصصی موسسه حقوقی تدبیر توسعهی عرفان آمادگی ارائهی خدمات حقوقی به شما مخاطبان محترم را دارند.
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!