طلاق توافقی چیست؟ آیا میتوان بدون مراجعه به دادگاه طلاق گرفت؟ اینها سوالاتی که به ذهن زنان و مردانی که به هر دلیل نتوانستند با یکدیگر کنار بیایند و به زندگی مشترکشان ادامه دهند خطور میکند. توجه شما را به گزارش زیر و چند و چون طلاق توافقی اشاره میکنیم.
اما به راستی طلاق بدون دردسر چیست؟
طلاق توافقی گونه ای از طلاق است که هر دوی زن و شوهر متقاضی آن هستند. در همه امور از قبیل حضانت فرزند بعد از طلاق، ملاقات فرزند، نفقه ایام عده، شیوه استرداد جهیزیه، وصول مهریه و … با یکدیگر توافق کردهاند. این افراد با مراجعه به دادگاه خانواده، توافق خود را اعلام میکنند. با تقدیم مدارک شناسایی خود دادخواست طلاق توافقی میدهند. پس از طی روال معمول دادگاه بر اساس توافق زوجین گواهی عدم امکان سازش زوجین را صادر میکند. آنها میتوانند با ارائه گواهی به دفترخانه طلاق، صیغه طلاق را جاری و ثبت کنند.
اگر بخواهیم از مزایای طلاق توافقی نام ببریم باید بگوییم:
۱) عدم تشكيل پروندههای متعدد در دادگستری
۲) جلوگيري از رجوع مكرر زوجين به محل دادگستری
۳) دخالت طرفين در طلاق و صدور گواهی عدم سازش
۴) كوتاه شدن زمان صدور گواهی مربوط برای جواز اجرای طلاق
۵) مدتدار بودن اين گواهي در عرض ۳ ماه
۶) درگيری كمتر و كاهش تنش بين خانوادههای زوجين
۷)كاهش استرس فرزندان
قانون جدید چه نظری روی طلاق توافقی دارد؟
در طلاق توافقی شرایط خاصی وجود ندارد. تنها در صورتی که زوجین با توجه به شرایط خود به این نتیجه برسند که توانایی ادامه زندگی با یکدیگر را ندارند می توانند برای اجرای طلاق اقدام نمایند. تنها در قانون جدید، شرط انجام مشاوره پیش از طلاق بدون دردسر و وجود حتمی حکم دادگاه برای جاری ساختن صیغه طلاق توافقی در دفاتر ازدواج و طلاق ضرورت پیدا نموده است.
طلاق توافقی در دوران عقد متفاوت است؟
طلاق توافقی در دوران عقد تفاوتی با دوران با دوران ازدواج ندارد. اگر زن و مرد در دوران عقد با یکدیگر رابطه جنسی نداشته باشند بعد از طلاق توافقی میتوانند با مراجعه به ثبت احوال نام همسر خود را از شناسنامه حذف کنند.
ضرورت داشتن وکیل
در طلاق توافقی نیز مانند طلاق عادی زوجین می توانند اقدام به گرفتن وکیل کنند. در صورت استفاده از وکیل، انجام طلاق بین ۷ تا ۱۰ روز کاری به طول میانجامد. این زمان کمی است. همچنین در این صورت نیازی نیست که زوجین در دادگاه حضور داشته باشند. حتی در جلسات مشاوره طلاق توافقی دادگاه خانواده نیز، وکیل می تواند به جای هر یک از طرفین شرکت نماید.
در واقع وکیل، در تمام مراحل از مشاوره تا اجرای صیغه طلاق می تواند به جای زن و مرد حضور داشته باشد.
توجه داشته باشید که یک نفر نمی تواند هم زمان وکیل زوج و زوجه باشد.
مراحل اجرای طلاق توافقی
مراحل زیر را میتوان به عنوان مراحل طلاق توافقی ذکر کرد:
۱) زوج و زوجه یا وکیل آنها به همراه شناسنامه و کارت ملی و عقد نامه و کارت عابر بانک به دفاتر خدمات الکترونیک قضائی مراجعه و فرم دادخواست بوسیله دفاتر مربوطه تکمیل و مدارک لازم اسکن و پس از تایید موارد مرقوم در فرم دادخواست، امضاء الکترونیک زوجین یا وکلاء آنها اخذ و بعد از پرداخت هزینه دادرسی و هزینه های مربوط به دفاتر، برای مجتمع قضائی مربوطه ارسال می گردد .
۲) پس از گذشت چند روز پیامک ارجاع پرونده به یکی از شعب دادگاه خانواده ، برای زوجین یا وکلاء آنها ارسال میگردد.
۳) متعاقباً طرفین با در دست داشتن مدارک ذکر شده به شعبه مربوطه مراجعه کنند. پس از اعلام حضور و تکمیل مدارک، با راهنمائی مدیر دفتر و پس از پرداخت هزینه مشاوره، به واحد مشاوره مستقر در مجتمع قضایی و واحد داوری و در صورت رویه شعبه یا مجتمع قضایی پس از اخذ نامه معرفی به آزمایشگاه و متعاقباً پرداخت هزینه آزمایش، به واحدهای مذکور مراجعه می نمایند .
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!