از جنایاتی که در جامعه رخ میدهد و معمولا هم بازتاب وسیعی از احساسات، اخبار و نیز تعقیب قضایی را به همراه خود دارد قتل است. قتل ممکن است عمد یا غیر عمد رخ دهد. فردی که دست به قتل عمد بزند به قصاص نفس یا دیه محکوم میشود و ممکن از ۳ تا ۱۰ سال حبس هم به وی تعلق گیرد.
اما چه نوع قتلی غیر عمد محسوب شده و مجازات آن چیست؟
در فقه اسلامی جنایات در سه طبقهی عمدی، شبه عمدی و خطای محض قرار میگیرند. نوع اول همان قتل عمد است و دو نوع بعدی قتلی محسوب میشود که به قتل غیر عمد شهرت دارد. قانون مجازات اسلامی که پس از انقلاب اسلامی تصویب و مبنای انواع مجازاتهاست نیز از همین دستهبندی تبعیت کرده و جرایم را تعیین تکلیف کرده است. در این مطلب به قتل غیر عمد، شرایط ارتکاب و مجازات آن خواهیم پرداخت.
نخستین حالتی که یک قتل غیر عمد محسوب شود، حالت شبه عمد است که سه حالت زیر برای آن متصور است.
همانطور که در هر سه حالت دیدید، فرد قاتل نیت کشتن کسی را نداشته و با یک سری اشتباه باعث مرگ شده است. در این حالت قتل غیر عمدی بوده و مجازات قصاص لحاظ نمیشود. در عوض فرد قاتل به پرداخت دیه و نیز تحمل حبس از ۱ تا ۳ سال محکوم میشود.
نوع دیگر قتلهای غیر عمد، قتل خطای محض است که در سه حالت زیر ممکن است رخ دهد:
قتل خطای محض فقط مستوجب پرداخت دیه است و قصاص ندارد. اما در این وضعیت بر مبنای فقه اسلامی پرداخت دیه بر عهدهی عاقلهی مرتکب قتل است که شامل بستگان مرد قاتل به ترتیب ارث مثل پدر، پدر بزرگ، فرزند پسر، برادر، عمو، دایی و … است.
قتلهای غیر عمد در دادگاه کیفری ۲ بررسی و تعقیب میشود که با حضور یک قاضی در هر شهرستان تشکیل میشود و هر یک از طرفین میتوانند حداکثر دو وکیل به دادگاه معرفی کنند.
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با موضوع جلسه ابطال محدودیت ثبت اظهارنامه در ماه توسط اشخاص حقیقی و حقوقی(شرکت) تشکیل شد و رای به شماره 1065398 صادر نمود
ادامه خواندناعتراض به ثبت علامت تجاری از موارد پیچیده ای است که قانونگذار در آئین نامه انواع متعددی برای آن مشخص کرده است و جز از فردی مجرب در این حوزه بر نمی آید
ادامه خواندنیکی از پرسش های اساسی عامه مردم برای واردات خودرو کارکرده مطابق ماده 11 آئین نامه، آن است که متقاضی ملزم به اخذ کارت بازرگانی است یا خیر؟ در پاسخ ب
ادامه خواندن