دعاوی مالی

دعاوی مالی

دعاوی مالی

دعاوی در یک دسته بندی به دعاوی مالی و غیر مالی تقسیم می شوند و مبنای این تقسیم بندی از حیث آثار متعدد آنها می باشد.


مشاوره میخوای؟ فرم درخواست مشاوره
دعاوی مالی

دعاوی مالی

دعاوی در یک دسته بندی به دعاوی مالی و غیر مالی تقسیم می شوند و مبنای این تقسیم بندی از حیث آثار متعدد آنها می باشد.

در این مطلب به انواع دعاوی اعم از مالی و غیر مالی، مقایسه این نوع از دعاوی و مواردی از این قبیل می پردازیم.

به زبانی دیگر می توان گفت که دعاوی مالی آن دسته از دعاوی می باشند که حق یا اثری در مورد مال ایجاد می نمایند. همین مسئله فوق سبب شده است تا اینگونه دعاوی قابلیت انتقال و یا اسقاط داشته باشند.

دعاوی غیر مالی بر خلاف دعوی مالی قابلیت و ارزش انتقال ندارند و امر مذکور در نتیجه آن است که این دعاوی به جهت ارتفاع نیاز های اخلاقی و عاطفی اشخاص صورت می گیرند.

تفاوت دعاوی مالی و دعاوی غیر مالی

همانطورکه پیش تر عنوان شد دعاوی غیر مالی و مالی تفاوت های قابل توجهی از جهت آثارشان با یکدیگر دارند. آثار این دعاوی در رسیدگی به آنها بیشتر ملموس است چنانچه نتیجه دعوی من جمله تجدید نظر خواهی و یا فرجام خواهی را مشخص می کند.

برای درک بهتر از دعاوی غیر مالی می توان زوجیت را مثال زد که بر حسب تقاضا می تواند به دنبال خود منفعت های مالی را نیز به دنبال داشته باشد.

البته که باید خاطر نشان نمود که چنین مواردی که به صورت غیر مستقیم می تواند منافع مالی برای طرف دعوی داشته باشد آنرا به یک دعوی مالی تبدیل نمی کند.

مثال دعوی مالی نیز ماده 515 قانون آیین دادرسی مدنی در خصوص مطالبه خسارت است که آثار مالی به دنبال دارد و نباید با دعوی غیرمالی اشتباه گرفته شود.

لیست دعاوی مالی و غیرمالی

دعاوی مالی

دعوی مالی و نیز غیر مالی انواع و اقسام متعددی دارند که در گستره امور حسبی نیز قابل بررسی می باشد و در این قسمت به برخی از آنها اشاره می کنیم.

  • دعوی مالی
  • ابطال سند مالکیت، الزام به انتقال سهم یا شرکت، استرداد اموال منقول، الزام به تنظیم سند، حق شفعه، حق فسخ، مطالبه ثمن معامله، ضرر و زیان ناشی از جرم.

    ابطال قرارداد، اعتراض به تحدید حدود، دعوای بطلان تقسیم مال مشاع.

  • دعوی غیرمالی
  • عزل وکیل(ماده 678 قانون مدنی)، تفکیک ملک و فک رهن، تنفیذ صلح نامه عادی، جعل در اسناد، دعوای اعسار، حکم فروش مال غیر منقول.

    ثبت علائم تجاری، تامین خواسته (ماده 108 قانون آئین دادرسی مدنی)، تصرف عدوانی.

دعاوی غیرمالی و مالی در موسسه عرفان

موسسه حقوقی تدبیر توسعه عرفان با به کارگیری وکلای و کارشناسان متعدد، کلیه خدمات حقوقی و ثبتی را در حداقل زمان صورت می دهد.

همین تعدد وکلا سبب شده تا هر پرونده توسط چندین وکیل متخصص مورد بررسی قرار گیرد و نتیجه مطلوب را برای موکلین به دنبال داشته باشد.

متقاضیان برای دریافت مشاوره رایگان می توانند از طریق راه های ارتباطی و یا شماره زیر با ما در تماس باشند.

مشاوره دعاوی مالی

قانون موضوع پیچیده‌ای است. و اگر آن را نادیده بگیرید؛ ممکن است دچار مشکل شوید. بگذارید ما به شما کمک کنیم.

پرسش و پاسخ

  • نفقه چیست؟

    هزینه های زندگی و هزینه های مربوط به زوجه می باشد. همچنین است که در صورتی که زوجه عادت به داشتن خادم داشته باشد نیز بر زوج واجب است تا این شرایط را فراهم کند.

  • شرط مطالبه نفقه زن چیست؟

    زوجه در مقابل نفقه ای که زوج به وی پرداخت می کند ملزم به تبعیت از شرایطی است که من جمله آن تمکین می باشد.

  • در صورت طلاق توافقی می توان مطالبه مهریه کرد؟

    زوجه در هر صورت می تواند مهریه اش را مطالبه کند مگر در شرایطی خاص در خصوص روابط زناشویی. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان موسسه در تماس باشید.

وبلاگ

مطالب مرتبط