چطور سهم ارث فرزند دختر و پسر می‌تواند برابر شود؟

چطور سهم ارث فرزند دختر و پسر می‌تواند برابر شود؟

چطور سهم ارث فرزند دختر و پسر می‌تواند برابر شود؟

ارث به کلیه اموال، عناوین، بدهی‌ها، حقوق و وظایف شخص پس از مرگش گفته می‌شود که به شخص دیگری منتقل می‌گردد. ارث به مدت طولانی نقش اساسی در جوامع بشری داشته است و در طول تاریخ حتی پیش از آن که موضوع ارث به این شکل در قانون و مقررات مطرح و چهارچوب بندی شود، اجرا می‌شده است.

ارثی که از متوفی به وارثان وی می‌رسد و نحوه‌ی تقسیم آن یک بحث پیچیده‌ی قانونی و فقهیست. موضوعات متعددی مطرح می‌شود که اصلا وراث چه کسانی هستند، سهم دولت در قالب مالیات چه قدر است و حدود اختیار بر اموال و وصیت چگونه است. قانون کشور ما مبنا و اساسش بر اصول شرع اسلام استوار است و توضیحات مبسوطی در خصوص ارث در قرآن آمده است.

طبق اسلام، سهم الارث فرزند دختر نصف پسر است

موضوع حقوقی معروفی که درباره‌ی قوانین ارث مطرح می‌شود آن است که سهم‌الراث فرزند دختر دختر نسبت به فرزند پسر نصف است. جالب است بدانید این قاعده به طور صریح و روشن در قرآن کریم ذکر شده است. در آیه‌ی یازدهم سوره‌ی نساء قرآن آمده است که در تقسیم ارث، به پسر دو برابر دختر بدهید. روشن است که وقتی چنین قاعده‌ای به روشنی در قرآن ذکر شده، قانون کشورمان نیز همین موضوع را تایید می‌کند.

اما دلایل گوناگون پیش می‌آید که افراد مصرند که سهمی برابر (یا گاهی اوقات حتی بیشتر) به فرزند دختر اختصاص یابد. یکی از روش‌هایی که برخی افراد پیش می‌گیرند آن است که پیش از مرگ تا جایی که می‌توانند و زندگی به آن‌ها اجازه می‌دهد اموال خود را به فرزندانشان منتقل کنند که بدیهیست امری ساده و امکان‌پذیر است. اما هیچ کدام از ما تاریخ یا حتی حدود زمان مرگمان را نمی‌توانیم حدس بزنیم!

تنظیم وصیت‌نامه رسمی با برابری سهم‌الارث دختر و پسر

تنها راهی که برای برابری سهم الارث دختر و پسر ممکن است، وصیت رسمی متوفی پیش از فوت است. هر کس حق دارد بر یک سوم اموالی که دارد وصیت کند. وصیت حتی به صورت شفاهی و غیر رسمی هم ممکن است اما نیاز به اثبات دارد که بسیار سخت و بحث‌برانگیز می‌شود. پس وصیت باید در دفاتر اسناد رسمی انجام و به صورت سند رسمی ثبت شود تا به سادگی و با شفافیت قابلیت اجرا داشته باشد. در این وصیت می‌توان مقرر کرد که تقسیم آن بخش از اموال میان همه‌ی فرزندان برابر شود. البته باز هم دقت داشته باشید که وصیت فقط می‌تواند بر یک سوم اموال انجام شود و حتی اگر بر بیش از آن وصیت انجام شود، پس از مرگ نافذ نخواهد بود.

از وکلا و مشاوران حقوقی کمک بگیرید

شاید در نگاه اول وصیت کردن موضوعی ساده و گذرا به نظر آید اما این سند هم مثل ما بقی اسناد رسمی جنبه‌ی حقوقی داشته و باید بر قوانین منطبق باشد. توصیه ما این است که اگر می‌خواهید وصیت‌نامه تنظیم کنید یا اکنون پس از مرگ عزیزی در خصوص نحوه‌ی تقسیم ارث ابهام است به وکلا و مشاوران مراجعه کنید. وکیلان موسسه حقوقی تدبیر توسعه‌ی عرفان آمده‌ی راهنمایی و پذیرش پرونده‌های مرتبط هستند.

  • اشتراک در:

نظرات و دیدگاه شما

مطالب مرتبط

طلاق توافقی بدون حضور زوجین
دعاوی خانواده

طلاق توافقی بدون حضور زوجین

طلاق توافقی بدون حضور زوجین یکی از روش‌های سریع و ارزان در حقوق ایران برای جدایی می باشد که همانطور که از نام آن مشخص است، براساس توافق طرفین صور

ادامه خواندن
مهمترین نکات نقل و انتقال سهام
نقل و انتقال سهام شرکت

مهمترین نکات نقل و انتقال سهام

قرارداد نقل و انتقال سهام شرکت سهامی خاص یکی از مهمترین  اسناد حقوقی در فرایند جا به جایی مالکیت سهام است این قرارداد به جهت اطمینان از حفظ حقوق

ادامه خواندن
حق الثبت مهریه
دعاوی خانواده

حق الثبت مهریه

در سال های اخیر تعیین میزان مهریه یکی از بحث های داغ و چالش برانگیز بوده از این باب که مهریه غیر معقول و تعداد اندازه های سرسام آور و غیر منطقی بودن ت

ادامه خواندن