قانونگذار برای حمایت از حقوق مالکین فکری در آئین نامه های اجرایی مواردی را در نظر گرفته است که یکی از آنها توقیف طرح صنعتی می باشد.
زمانی که ذی نفعی متوجه سوء استفاده احتمالی از سوی افراد دیگر شود، می تواند با داشتن شرایطی خواهان توقیف طرح مربوطه شود.
شخص خواهان توقیف در صورتی که آن طرحی که مورد سوء استفاده قرار گرفته است را به طور قانونی ثبت کرده باشد، با تسلیم مستندات مورد نیاز می تواند از مرجع ذی صلاح توقیف را تقاضا کند.
در این حالتی است که قاضی دادگاه صلاحیت دار در مواردی ممکن است برحسب صلاحدید از شخص خواهان توقیف، تقاضای سپردن تضمین کافی نماید.
دلیل این امر هم آن است که درصورتی که خسارت به فرد خوانده به بی حقی وارد شد، از محل تضمین خواهان پرداخت شود.
شرایط توقیف طرح صنعتی
وفق بر ماده 103 آئین نامه اجرایی علائم تجاری، اختراع و طرح صنعتی هر ذی نفعی می تواند خواهان ابطال و به دنبال آن توقیف طرح صنعتی باشد.
در این صورت باید با احراز مواردی مشخص که در ماده 20 و 21 قانون عنوان شده است، این تقاضا را از مرجع داشته باشد.
منظور از ماده 20 و 21 قانون، شرایط عمومی ثبت طرح من جمله عدم مغایرت با شئونات اسلامی، بدیع بودن و مواردی از این قبیل می باشد.
دیگر شرط آن است که اثبات شود شخص پدید آورنده، مالک و یا قائم مقام قانونی طرح صنعتی نباشد اما از آن استفاده کرده باشد.
روند توقیف طرح صنعتی
همانگونه که ذکر شد با داشتن شرایط ذکر شده در مقاله و ارائه مستندات و تضمین مکفا می توان از دادگاه درخواست توقیف طرح را داشت.
در نتیجه اگر توقیف طرح با بی حقی باشد، دادگاه از محل تضمین خواهان خسارات های وارده را پرداخت می کند.
در غیر این صورت مطابق با ماده 104 آئین نامه علائم تجاری، اختراع و طرح، طرح صنعتی ثبت شده از تاریخ ثبت باطل تلقی خواهد شد.
در نهایت رای به مرجع ثبتی ابلاغ خواهد شد و مرجع ثبتی آنرا به هزینه محکوم له به ثبت می رساند و آگهی مربوطه در روزنامه رسمی به ثبت می رسد.
محکوم له می تواند هزینه ثبت آگهی را از محکوم علیه به عنوان خسارت مطالبه نماید.
وکیل در دعاوی مالکیت صنعتی
موسسه حقوقی تدبیر توسعه عرفان با به کارگیری وکلای و کارشناسان متخصص، خدمات حقوقی و ثبتی را در عرصه داخل و خارج از کشور به متقاضیان ارائه می کند.
همچنین است که تعدد وکلا سبب شده تا هر پرونده توسط چندین وکیل متخصص مورد بررسی قرار گیرد و نتیجه مطلوب را برای موکلین به دنبال داشته باشد.
متقاضیان برای دریافت مشاوره رایگان می توانند از طریق راه های ارتباطی و یا شماره تماس 02188547860 با ما در تماس باشند.
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با موضوع جلسه ابطال محدودیت ثبت اظهارنامه در ماه توسط اشخاص حقیقی و حقوقی(شرکت) تشکیل شد و رای به شماره 1065398 صادر نمود
ادامه خواندناعتراض به ثبت علامت تجاری از موارد پیچیده ای است که قانونگذار در آئین نامه انواع متعددی برای آن مشخص کرده است و جز از فردی مجرب در این حوزه بر نمی آید
ادامه خواندنیکی از پرسش های اساسی عامه مردم برای واردات خودرو کارکرده مطابق ماده 11 آئین نامه، آن است که متقاضی ملزم به اخذ کارت بازرگانی است یا خیر؟ در پاسخ ب
ادامه خواندن