عراق یکی از مهم ترین مقاصد تجاری بازرگانان ایرانی است، طبق گزارشات واصله از اتاق بازرگانی بخش قابل توجهی از صادرات ایران به کشور عراق است، از این رو ثبت علامت تجاری در عراق که به آن ثبت برند در عراق نیز گفته می شود، اهمیت ویژه ای برای فعالان اقتصادی ایران پیدا کرده است.
اگر محصول یا خدماتی دارید که خارج از کشور نیز ارائه میشود، حتما علاوه بر ثبت علامت در ایران باید برندتان را در کشور مقصد نیز به ثبت برسانید. یکی از این کشورها عراق است که در ادامه به چرایی و چگونگی ثبت برند در عراق خواهیم پرداخت. اگر ثبت علامت در عراق به موقع انجام نگردد، ممکن است برند توسط رقبا ثبت شود و برای تجار محدودیت صادرات به وجود آید.
مهمترین خطر عدم ثبت علامت در عراق امکان ثبت علامت توسط رقبا و جلوگیری از ورود کالاهای مالک اصلی به عراق است. فرض کنید شما کالاهای خود را با برند یا علامت تجاری XX به عراق صادر می کنید. ممکن است با این نام شناخته شده باشید و کالای شما هم با این نام معروف شده و مشتریانی به دست آورده باشید.
خطر عدم ثبت علامت در عراق این است که ممکن است شخص دیگری به منظور سوء استفاده برند تجاری شما را در عراق ثبت کند. در این صورت با ثبت علامت می تواند با دستور قضایی از ورود کالاهای شما با علامت XX به عراق جلوگیری نماید. این امر قطعا زیان های مادی و معنوی بسیاری را برای تجار ایرانی ایجاد خواهد کرد.
یکی دیگر از مزایای ثبت برند در عراق این است که تبلیغات کالای شما در بسیاری از موارد نیازمند ثبت آن علامت و لگو در عراق است. عراق به دلیل شرایط خاص سیاسی حاکم دارای سیستمی منحصر به فرد در قوانین و همچنین ثبت علامت است.
برای ثبت برند در عراق بر خلاف آنچه گفته می شود به هیچ وجه نیاز به ثبت شرکت و ایجاد نمایندگی نیست. شما می توانید به صورت مستقیم برند خود را در بغداد ثبت کنید.
تنها نکته ای که وجود دارد این است که برای ثبت برند در عراق طبقه بندی جهانی نیس (طبقه بندی بین المللی کالا و خدمات) تا حدود کمی با سایر کشورها متفاوت است. لذا جهت ثبت برند و به دست آوردن اطلاعات کافی در این مورد حتما باید از کارشناسان ثبت کمک گرفت.
وکالت نامه می بایست به صورت محضری در ایران تنظیم گردد و سپس به زبان عربی ترجمه رسمی شده و به تایید سفارت عراق در ایران برسد. هزینه تایید هر برگه در سفارت عراق ۱۶۰ دلار می باشد.
وکالت نامه می بایست در عراق نیز روند تشریفات قانونی را طی کند که هزینه این روند در عراق نیز ۱۶۰ دلار است.
هزینه های اداری و حق الوکاله ثبت برند در عراق بسته به میزان طبقات و کالاها متغیر است.
گاهی اوقات اداره ثبت علامت تجاری در عراق از متقاضیان ایرانی درخواست می نماید گواهینامه ثبت علامت تجاری خود در ایران را نیز ارائه نمایند. این موضوع بسته به نظر کارشناس ثبت علامت در عراق است و کارشناس ممکن است این مدرک را درخواست نماید در این صورت یا می بایست این مدرک در ایران مورد تایید سفارت عراق قرار گرفته و در عراق نیز تشریفات اداری را طی کند. متقاضی می تواند با پرداخت مبلغی بالغ بر ۴۰۰ دلار از ارائه این مدرک خودداری نماید.
برای آگاهی از هزینه های دقیق ثبت علامت تجاری در عراق با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل فرمایید.
مدارک لازم برای ثبت برند در عراق بسته به حقیقی یا حقوقی بودن برند به شرح زیر می باشد:
متقاضیان ثبت علامت در عراق می بایست علاوه بر ثبت نام اولیه ی اینترنتی، به صورت حضوری اقدام نمایند. از آنجایی که مراجعهی حضوری کاری دشوار است و حتی ممکن است متقاضی ثبث برند در بغداد اطلاعات حقوقی کافی یا آشنایی به زبان عربی نداشته باشد، بهتر است این مراحل را به یک وکیل متخصص بسپارید.
موسسه حقوقی تدبیر توسعه عرفان با تخصصی که در زمینهی مالکیت فکری و ثبت علامت تجاری دارد، میتواند از طریق وکلای خبرهی خود اقدام به ثبت برند در کشور عراق کند. بنابراین اگر کسب و کاری در عراق دارید فرصت را غنیمت شمارید و ثبت برند آن را انجام دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره میتوانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
هر چند ثبت علامت در کردستان عراق در کمتر از ۱ سال انجام می شود ولی برخلاف تبلیغات بسیاری از موسسات خدماتی، ثبت علامت در عراق روندی طولانی داشته و بعضا تا سه سال و حتی بیشتر از آن ممکن است به طول می انجامد.
ولی نباید این نکته را فراموش کرد که شروع حمایت از ثبت علامت در عراق از ابتدای تاریخ ثبت اظهارنامه است. فرض کنید تقاضای ثبت علامت ۳ سال قبل در اداره ثبت علامت تجاری در عراق به ثبت رسیده و امروز شما گواهینامه علامت را دریافت می کنید. تاریخ مبدا شروع حمایت از برند شما در عراق ۳ سال قبل و همان تاریخ ثبت تقاضای علامت می باشد.
حتی اگر علامت تجاری شما در اداره ثبت مرکزی دولت عراق واقع در بغداد به ثبت رسیده باشد شما با ثبت علامت در اقلیم کردستان از حمایت های ویژه ای بهرمند می شوید.
در صورتی که صادرات کالا به اقلیم کردستان انجام شود، بهتر است در اقلیم کردستان هم علامت تجاری به صورت مجزی ثبت شود. چرا که رویه اداره ثبت علائم تجاری کردستان بر این مبنی است که به محض ثبت علامت تجاری بخش نامه ای رسمی همراه با کپی ثبت علامت تجاری خطاب به مسئولین گمرک و وزارت دارایی و بازگارنی صادر می نماید. طی این نامه ابلاغ می شود که علامت تجاری به ثبت رسیده است، تا این سازمان ها اقدامات قانونی در خصوص عدم اجازه واردات کالاهای دارای علامت مشابه و یا گمراه کننده را انجام دهند.
عراق یکی از بزرگترین شرکای تجاری کشورمان در سالهای اخیر است. حجم مبادلات تجاری و مالی میان دو کشور کم نظیر است و بسیار از تجار و کارآفرینان ایرانی در حال صدور محصولات و خدمات خود به عراق یا حتی راهاندازی خط تولید در آنجا هستند.
عراق در حال حاضر عضو ناظر سازمان تجارت جهانی است که شایان ذکر است امروزه عضو ناظر تیریبس هم هست و این امر باعث می شود مقررات تیریبس رفته رفته در کشور عراق هم جاری و ساری شود.
موسسه حقوقی عرفان افتخار دارد که ثبت بسیاری از برند های تجاری تجار ایرانی در عراق را عهده دارد بوده و علائم تجاری بسیاری در عراق به وسیله این موسسه به ثبت رسیده است.
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با موضوع جلسه ابطال محدودیت ثبت اظهارنامه در ماه توسط اشخاص حقیقی و حقوقی(شرکت) تشکیل شد و رای به شماره 1065398 صادر نمود
ادامه خواندناعتراض به ثبت علامت تجاری از موارد پیچیده ای است که قانونگذار در آئین نامه انواع متعددی برای آن مشخص کرده است و جز از فردی مجرب در این حوزه بر نمی آید
ادامه خواندنیکی از پرسش های اساسی عامه مردم برای واردات خودرو کارکرده مطابق ماده 11 آئین نامه، آن است که متقاضی ملزم به اخذ کارت بازرگانی است یا خیر؟ در پاسخ ب
ادامه خواندن