در این مطلب قصد داریم در زمینه حق تمبر افزایش سرمایه، محاسبه نرخ نیم در هزار، مهلت ، مراحل پرداخت و موارد مربوط به آن بپردازیم. اشخاص حقوقی جهت بهبود ساختار های مالی، پرداخت بدهی ها و قروض شرکت، توسعه فعالیت ها و بسیاری موارد دیگر ملزم به افزایش سرمایه می شوند.
افزایش سرمایه در شرکت ها مشمول قوانین مالیاتی مشخصی می باشد که بر حسب مورد باید از آنها پیروی کنید تا منجر به جرایم مالیاتی نشوید. برای دریافت اطلاعات کامل در مورد مالیات افزایش سرمایه به این مقاله مراجعه کنید.
بنابر ماده ۴۸ ق . م . م سهام و سهم الشرکه کلیه شرکت های ایرانی موضوع قانون تجارت به استثنای شرکت های تعاونی بر اساس ارزش اسمی و سهم الشرکه به قرار نیم در هزار مشمول مالیات خواهد بود و لازم به ذکر است کسور صد هزار ریال نیز صد ریال به حساب می آید.
لازم به ذکر است بنابر بند دهم ماده واحده قانون اصلاحی مالیات های مستقیم از تاریخ ۳۱/۰۴/۱۳۹۴ از عبارت دو در هزار در ماده ۴۸ ق . م . م به عنوان نیم در هزار یاد می شود.
برای محاسبه نرخ مالیاتی، ابتدا باید با انواع افزایش سرمایه آشنایی داشته باشید که به طور کامل در این مورد در مقاله انواع افزایش سرمایه در شرکت سهامی خاص توضیح داده شده است.
نکته: بر حسب ماده ۴۷ قانون مذکور از كليه قرارداد ها و اسناد مشابه آن ها كه بين بانک ها و مشتريان آن ها مبادله يا از طرف مشتريان تعهد مي شود، در صورتي كه در دفاتر اسناد رسمي ثبت نشود، معادل ده هزار ريال حق تمبر اخذ مي شود. برخی از این استاد عبارتند از:
همانطور که ذکر شد با توجه به ماده ۴۸ قانون مالیات های مستقیم که از حق تمبر توضیح داده است، برای محاسبه حق تمبر افزایش سرمایه ابتدا باید عدد نیم را بر هزار تقسیم کنیم. سپس عدد بدست آمده را در سرمایه شرکت ضرب کنیم.
به عنوان نمونه حق التمبر برای شرکتی که سرمایه آن ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ريال باشد به شکل ذیل محاسبه می شود :
۰.۰۰۰۵ = ۱۰۰۰ ÷ ۰.۵
۲۵.۰۰۰ = ۰.۰۰۰۵ × ۵۰.۰۰۰.۰۰۰
حق تمبر سهام و سهم الشرکه شرکت ها باید ظرف دو ماه از تاریخ ثبت قانونی شرکت و در مورد افزایش سرمایه و سهام اضافی از تاریخ ثبت افزایش سرمایه در اداره ثبت شرکت ها به واسطه ابطال تمبر پرداخت گردد.
لازم به ذکر است شرکت هایی که سرمایه خود را کاهش داده اند به میزانی که قبلاً حق تمبر پرداخت کرده اند، مشمول حق تمبر مجدد نخواهند بود.
همانطور که ذکر شد بنابر قوانین مالیاتی مربوطه باید در موعد مقرر اقدام به پرداخت حق تمبر افزایش سرمایه نمایید در غیر این صورت باید جریمه پرداخت کنید.
با استناد بر ماده ۱۵۱ قانون مالیات های مستقیم در صورت تخلف از مقررات مربوطه بنابر اصل حق تمبر افزایش سرمایه باید دو برابر مبلغ را به عنوان جریمه پرداخت نمایید.
اشخاص حقیقی پس از ثبت شرکت و یا افزایش سرمایه باید اقدام به پرداخت نیم در هزار کنند که برای این کار دو ماه فرصت دارند.
در ابتدا با ورود به سامانه امور مالیاتی کشور به نشانی https://tax.gov.ir و مراجعه به بخش پیش ثبت نام، فرآیند ثبت نام الکترونیکی را به درستی تکمیل نمایید.
در صورتی که قبلاً در این سامانه ثبت نام کرده اید با وارد کردن کد رهگیری ثبت نام و شناسه ملی یا کدملی شخصیت می توانید اقدام به فراموشی رمز نمایید تا به شماره ای که قبلاً در سامانه ثبت شده است، ارسال گردد.
برای پرداخت مالیات حق تمبر افزایش سرمایه پس از تکمیل تمامی اطلاعات مربوطه، بخش نیم در هزار را انتخاب نمایید و با وارد کردن شناسه واریز یا قبض اقدام به پرداخت آن کنید.
نکته: اگر قصد پرداخت حق تمبر به صورت غیر حضوری دارید الزاماً باید شناسه یکتا ثبت شرکت ها داشته باشید و همچنین لازم به ذکر است برای بهره مندی از تمامی خدمات این سامانه نیز باید وضعیت کد اقتصادی تان را به ۴۵ رسانده باشید.
متقاضیان می توانند برای دریافت مشاوره رایگان در مورد حق تمبر افزایش سرمایه، ثبت انواع افزایش سرمایه و کلیه موارد مربوطه از طریق شماره ۸۸۵۴۷۸۶۰ با کارشناسان و وکلا مجرب موسسه تدبیر توسعه عرفان در ارتباط باشند.
موسسه عرفان با حذف واسطه ها و بهره گیری از متخصصین این حوزه توانسته است هزینه این خدمات را کاهش و همچنین در وقت متقاضیان نیز صرفه جویی نماید.
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با موضوع جلسه ابطال محدودیت ثبت اظهارنامه در ماه توسط اشخاص حقیقی و حقوقی(شرکت) تشکیل شد و رای به شماره 1065398 صادر نمود
ادامه خواندناعتراض به ثبت علامت تجاری از موارد پیچیده ای است که قانونگذار در آئین نامه انواع متعددی برای آن مشخص کرده است و جز از فردی مجرب در این حوزه بر نمی آید
ادامه خواندنیکی از پرسش های اساسی عامه مردم برای واردات خودرو کارکرده مطابق ماده 11 آئین نامه، آن است که متقاضی ملزم به اخذ کارت بازرگانی است یا خیر؟ در پاسخ ب
ادامه خواندن