افزایش سرمایه

افزایش سرمایه آنلاین بصورت فوری با کمترین قیمت

افزایش سرمایه شرکت

افزایش سرمایه زمانی صورت میگیرد که شرکت به فکر توسعه توان مالی بین رقبای خود می افتد در این مواقع سهام خود را بالاتر میبرد تا بتواند با این روش افزایش سرمایه به تامین مالی شرکت برای بهبود وضعیت مالی ،توسعه فعالیت های شرکت، تامین منابع جدید ،ایجادپروژه های شرکت و نوسازی ماشین آلات و ابزار شرکت و یا تسویه بدهی های شرکت انجام می شود کمک کند. سرمایه شرکت ها نشانگر میزان اعتبار و سطح شرکت در دنیای تجارت است.(اما از این نکته غافل نشویم که میزان اعتبار یک شرکت به برند آشنا، نام خوش وضعیت شرکت و تعداد کارکنان و میزان رسیدگی به آنها میباشد).

  • مدت زمان: حدود 10 روز کاری
  • هزینه ها: بین 5 تا 25 میلیون تومان
  • نحوه ثبت: آنلاین - حضوری
  • مدارک: لیست آخرین سهامدارن و هیئت مدیره شرکت

مشاوره میخوای؟ فرم درخواست مشاوره

افزایش سرمایه

سرمایه همان میزان عددی است که در زمان ثبت شرکت به عنوان سرمایه اولیه در نظر گرفته میشود و به ثبت میرسد. افزایش سرمایه زمانی صورت میگیرد که شرکت به فکر توسعه توان مالی بین رقبای خود می افتد در این مواقع سهام خود را بالاتر میبرد تا بتواند با این روش افزایش سرمایه به تامین مالی شرکت برای بهبود وضعیت مالی ،توسعه فعالیت های شرکت، تامین منابع جدید ،ایجادپروژه های شرکت و نوسازی ماشین آلات و ابزار شرکت و یا تسویه بدهی های شرکت انجام می شود کمک کند. سرمایه شرکت ها نشانگر میزان اعتبار و سطح شرکت در دنیای تجارت است.(اما از این نکته غافل نشویم که میزان اعتبار یک شرکت به برند آشنا، نام خوش وضعیت شرکت و تعداد کارکنان و میزان رسیدگی به آنها میباشد).
بانک ها و موسسات مالی شرکت ها را بر اساس میزان سرمایه آنها اعتبار سنجی میکنند. نکته بسیار پر اهمیت اینکه بسیاری از شرکت ها تا سقف سرمایه ثبت شده را در برابر طلب کاران مسئول هستند، به بیان دیگر اعتبار شرکت در برابر طلب کاران تا میزان سرمایه ثبت شده شرکت می باشد. فرض کنید یک شرکت 100واحد سرمایه دارد 10واحد سهامدار که هر کدام 10 سهم دارند حالا شرکت تصمیم میگیرد سرمایه را دو برابر کند و 100واحد دیگر جمع آوری کند .اگر این پول از سهامداران گرفته شود هر نفر میتواند سهم بیشتری بخرد و بعد از افزایش سرمایه ،شرکت 200واحد سرمایه خواهد داشت و تعداد سهام ها دو برابر خواهد شد.
ما در این مقاله به انواع مختلف افزایش سرمایه شرکت و مراحل اجرائی آن میپردازیم
لازم است قبل از هر چیز بدانید که هر گونه تغییر درکاهش یا افزایش و یا انحلال شرکت و تغییر در اساسنامه در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده می باشد افزایش سرمایه شرکت ملزم به طی نمودن مراحلی میباشد که در ادامه آن را عنوان کردیم ابتدا هیئت مدیره شرکت ضرورت و نوع افزایش سرمایه را بررسی و پیشنهاد میکند و آن را به تصویب می رساند و بعد به صورت گزارشی توجیهی توسط حسابرس مستقل و بازرس قانونی شرکت به تایید می رساند این تایید میتواند تمام یا بخشی از سرمایه را در بر گیرد. و در نهایت در مجمع عمومی فوق العاده که با حضور حداقل نصف سهامداران دارای حق رای تشکیل شده به تصویب رسیده یا رد میگردد.نکته حائز اهمیت این است که برای تصمیم گیری نیاز به موافقت اکثریت سهامداران حاضر است و شرکت باید حد اقل ده روز پیش از مجمع ،اطلاعیه رسمی منتشر کرده باشد. واینکه در مجمع دلایل افزایش سرمایه شرکت و گزارش های مرتبط باید به صورت شفاف به سهامداران ارائه گردد.
برای افزایش سرمایه در شرکت، باید مجموعه‌ای از اقدامات قانونی، مالی و اجرایی انجام شود. این مراحل به‌صورت کلی شامل تصمیم‌گیری، اخذ مجوزها و اجرای فرآیند است. در ادامه کارهایی که باید انجام شود، به تفکیک توضیح داده شده‌اند:

نمونه کارهای "افزایش سرمایه" در موسسه عرفان

1. ارزیابی نیاز به افزایش سرمایه

با بررسی وضعیت مالی شرکت و شناسایی نیازهای آن مشخص میشود که هدف افزایش سرمایه شرکت برای انجام کدام یک از موارد (مانند توسعه فعالیت‌ها، تسویه بدهی‌ها یا خرید تجهیزات) میباشد.

2. تصمیم‌گیری در هیئت‌مدیره

هیئت‌مدیره باید در جلسه‌ای تصمیم بگیرد که افزایش سرمایه انجام شود و روش آن را مشخص کند .هیئت‌مدیره وظیفه دارد پیشنهاد افزایش سرمایه را با توجه به منافع شرکت و سهامداران تنظیم کند. بطور مثال هیئت‌مدیره تصمیم می‌گیرد که 50 میلیارد تومان از محل آورده نقدی و 50 میلیارد تومان از سود انباشته تأمین شود.

3. تهیه گزارش توجیهی افزایش سرمایه

پس از تصمیم گیری هیئت مدیره گزارشی به نام گزارش توجیهی تهیه میشود که هدف، دلایل افزایش سرمایه روش انجام آن و میزان و روش افزایش سرمایه برای شفاف‌سازی برنامه‌ها و اقناع سهامداران و نهادهای نظارتی توضیح داده شده باشد. این گزارش قبل از برگزاری جلسه به بازرس شرکت ارائه می شود.در گزارش ذکر میگردد که فرضا افزایش سرمایه برای خرید ماشین آلات جدید و افزایش تولید انجام می شود ودر آینده این طرح سود آوری شرکت را 20درصد افزایش خواهد داد.

4. تأیید حسابرس قانونی

ارسال گزارش توجیهی به حسابرس قانونی شرکت برای بررسی و تأیید برای اطمینان از صحت اطلاعات ارائه‌شده و رعایت اصول مالی انجام میشود . حسابرس قانونی بررسی می‌کند که آیا شرکت دارایی و منابع کافی برای اجرای این طرح را دارد و افزایش سرمایه اعلام شده واقعی و منطقی هست یا خیر.

5. ارسال درخواست به سازمان بورس (در شرکت‌های بورسی)

درخواست افزایش سرمایه به همراه مستندات لازم به سازمان بورس ارسال می شود.سازمان بورس باید این را اطمینان پیدا کند که حقوق سهامداران حفظ می‌شود و پس از تایید گزارش اجازه انتشار آگهی افزایش سرمایه رااعلام می نماید.

6. دعوت به مجمع عمومی فوق‌العاده

تشکیل جلسه مجمع عمومی فوق‌العاده با حضور سهامداران برای تصویب افزایش سرمایه باید با رأی اکثریت سهامداران تصویب شود. در مجمع تصویب می‌شود که افزایش سرمایه از محل آورده نقدی انجام شود و حق تقدم به سهامداران تعلق گیرد. نکته مهم: چنانچه مجمع با حضور کلیه سهام داران تشکیل شود نیازی به دعوت از طریق آگهی وجود ندارد .

7. انتشار آگهی در روزنامه کثیر الانتشار

آگهی رسمی برای اطلاع‌رسانی به سهامداران و سرمایه‌گذاران منتشر می شودآگهی اعلام می‌کند که سهامداران تا 60 روز فرصت دارند از حق تقدم خود استفاده کنند. سهام جدید به دلیل جمع آوری سرمایه مورد نیاز برای خرید، توسط سهامداران یا عموم عرضه میشود .به طور مثال :سهامداران فعلی هر سهم جدید را به قیمت اسمی 1000تومان خریداری میکنند .

8. ثبت افزایش سرمایه

پس از تکمیل تمامی این فرایند ، سرمایه جدید در اداره ثبت شرکت‌ها برای قانونی شدن افزایش سرمایه و به‌روزرسانی اطلاعات شرکت به ثبت میرسد . سهام جدید به حساب سهامداران تخصیص داده شود تا سهامداران مالکیت خود را بر سهام جدید دریافت کنند سهامداران قبلی به ازای هر سهم جدید، تعداد مشخصی سهام جایزه دریافت می‌کنند.



مراحل افزایش سرمایه

نکات مهم افزایش سرمایه

  • اگر اجرای افزایش سرمایه از محل نقدی باشد حق تقدم به سهامداران فعلی اعلام می شود و فرصت واریزمبلغ به سهامداران داده می شود.

  • اگر افزایش سرمایه از محل مطالبات باشد سهام ثبت و تبدیل به سهام جدید برای آنها خواهد شد.

  • اگر از محل ارزیابی دارایی ها باشد به تایید مراجع قانونی خواهد رسید وثبت نهایی افزایش سرمایه انجام خواهد شد.(نیاز به صرف هزینه و زمان برای اجرای مراحل قانونی )

  • پس از اتمام مراحل افزایش سرمایه ،تغییرات در سرمایه شرکت به صورت رسمی در اداره ثبت شرکت ها ثبت میشود .


افزایش سرمایه ممکن است از طریق انتشار سهام جدید یا بالابردن رقم اسمی سهام انجام شود. به عنوان مثال در افزایش سرمایه از طریق صدور سهام جدید اگر سرمایه شرکت دو برابر شود به ازای هر سهم یک سهام دیگر به سهام داران تخصیص می یابد. گاهی نیز افزایش سرمایه از طریق بالابردن مبلغ اسمی سهام انجام می شود .
برای مثال اگر ارزش هر سهم در شرکت 1 میلیون تومان باشد در این روش، ارزش سهم دو برابر می شود و هر سهم بعد از افزایش سرمایه 2 میلیون تومان ارزش اسمی خواهد داشت.

انواع افزایش سرمایه

افزایش سرمایه از محل واریزی نقدی:

افزایش سرمایه از محل واریزی نقدی یکی دیگر از روش‌های تأمین مالی است که شرکت‌ها از آن برای افزایش سرمایه استفاده می‌کنند. در این روش، سهامداران فعلی یا جدید موظف به پرداخت وجه نقد برای خرید سهام جدید هستند. این روش به‌ویژه زمانی که شرکت نیاز به نقدینگی مستقیم دارد، کاربرد دارد.
در این روش شرکت با انتشار سهام جدید،از سهامداران فعلی یا جدید پول نقد دریافت میکند و از همه مهمتر اینکه سهامداران فعلی نسبت به مابقی حق تقدم دارند و میتوانند نسبت به سهام خود،در خرید سهام جدید هم شرکت نمایند .اینگونه که شرکت سهام جدید را منتشر مینماید و سهامداران مبلغ مشخصی را برای خرید هر سهم جدید به حساب شرکت واریز میکنند این شرایط میتواند مزایایی برای شرکت بهمراه داشته باشد اعم ازینکه باعث جذب نقدینگی و توان مالی بالای شرکت شود که میتواند برای توسعه پروژه ها یا پرداخت بدهی ها استفاده شود و به شرکت کمک میکند تا ترازنامه قوی تری داشته باشد و در نهایت سهامداران جدید میتوانند در این روش به شرکت ورود نمایند .
از معایب این روش میتوان به احتمال کاهش قیمت سهام و ریسک عدم مشارکت و فشار مالی بر سهامداران اشاره داشت به گونه ای که ورود سهام جدید ممکن است منجر به کاهش سهام فعلی شود ودر صورتی که سهامداران از خرید سهام جدید خودداری کنند ممکن است طرح افزایش سرمایه کلید نخورد .سهامداران فعلی باید منابع مالی کافی برای واریزی نقدی داشته باشند که این خود بار مالی بر دوش سهامداران فعلی خواهد داشت.

افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده ی سهام داران

مطالبات حال شده: به بدهی‌های قطعی شرکت به سهامداران گفته می‌شود که به دلیل سود تقسیمی یا سایر تعهدات مالی قبلی شرکت ایجاد شده است این روش زمانی به کار می رود که سهامداران شرکت از قبل طلب هایی از شرکت داشته باشند و این مطالبات سهامداران به عنوان مبلغ پرداختی سهام جدید محاسبه میشود ونیازی به پرداخت نقدی نمیباشد.
به این صورت است که شرکت مطالبات حال شده سهامداران را به حساب جدید منتقل میکنند و در ازای طلب خود سهام جدید دریافت می کنند.در این نوع روش دیگر نیازی به جذب منابع جدید نیست و از همان منابع موجود برای افزایش سرمایه استفاده میشود . از مزایای این روش میتوان به
- کاهش فشار نقدینگی شرکت.
- تقویت سرمایه و افزایش توان مالی واستفاده بهینه از منابع داخلی سهامداران اشاره کرد
- ممکن است مطالبات کافی برای پوشش کامل افزایش سرمایه وجود نداشته باشد.و یا در حسابداری و شفاف سازی مطالبات با پیچیدگی موجه شوند.

افزایش سرمایه از محل ارزیابی مجدد ماشین آلات و اموال شرکت

افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها یکی دیگر از روش‌های رایج افزایش سرمایه در شرکت‌ها است. در این نوع روش دارایی های ثابت شرکت مثل زمین،ساختمان وماشین آلات مجددا مورد ارزیابی قرار میگیرد و و ارزش روز آنها در نظر گرفته می شود و مابه التفاوت ارزش دفتری و ارزش روز این دارایی ها به سرمایه شرکت اضافه میشود . این موضوع توسط کارشناسان رسمی دادگستری ارزیابی میشوند و باید ارزش جدید دارایی ها در گزارشات مالی قید گردد و همچنین مازاد ارزش دارایی ها به سرمایه جدید بدل شود،که این خود باعث بهبود ساختار مالی شرکت شده در این روش، شرکت دارایی‌های خود را توسط کارشناس رسمی دادگستری یا کارشناسان معتبر ارزیابی می‌کند و اختلاف بین ارزش دفتری و ارزش روز دارایی‌ها به عنوان مازاد تجدید ارزیابی در حساب‌های شرکت ثبت می‌شود. این مازاد تجدید ارزیابی می‌تواند به سرمایه شرکت منتقل شود. ولی در عین حال منابع مالی جدیدی وارد شرکت نمیشود از طرفی ممکن است این افزایش دارایی ها به طور دائم نباشد .
به‌طور خلاصه:
- دارایی‌های شرکت ارزیابی مجدد می‌شوند.
- مازاد تجدید ارزیابی به حساب سرمایه منتقل می‌شود.
- سرمایه اسمی شرکت افزایش می‌یابد.
این روش برای شرکت‌هایی مناسب است که:
دارایی‌های قابل توجهی با ارزش بازاری بالاتر از ارزش دفتری دارند.
نیاز به افزایش سرمایه برای تقویت اعتبار و ترازنامه خود دارند، اما امکان جذب نقدینگی از سهامداران یا سایر منابع را ندارند.
با توجه به پیچیدگی‌های قانونی و مالی این فرآیند، مشورت با وکلای حقوقی و حسابداران متخصص پیش از اجرای آن توصیه می‌شود.

افزایش سرمایه از محل سود انباشته

افزایش سرمایه از محل سود انباشته یکی از روش‌های متداول برای افزایش سرمایه در شرکت‌ها، به‌ویژه در شرکت‌های سهامی خاص و عام است. در این روش، شرکت از منابع داخلی خود، یعنی "سود انباشته" برای افزایش سرمایه استفاده می‌کند. در اینجا توضیح می‌دهم که این فرآیند چگونه انجام می‌شود:
سود انباشته به سودهای محقق‌شده
شرکت گفته می‌شود که در سنوات گذشته جمع شده و به صورت غیر توزیع‌شده باقی‌مانده است. این سود معمولاً به دلیل عدم توزیع به سهامداران به عنوان سود نقدی، به صورت انباشته در حساب‌های شرکت نگهداری می‌شود.
در این روش، شرکت تصمیم می‌گیرد که از سود انباشته خود برای افزایش سرمایه استفاده کند، بدین صورت که سود انباشته به صورت تقسیم به سهام جدید میان سهامداران شرکت تبدیل می‌شود این افزایش سرمایه به صورت سهام جدید به سهامداران اعطا می‌شود. به عبارت دیگر، سود انباشته به جای اینکه به سهامداران به صورت نقدی توزیع شود، به سرمایه شرکت اضافه می‌شود.شرکت باید تغییرات مربوط به افزایش سرمایه را در سامانه ثبت شرکت ها ثبت کند .
توجه: در این روش، سهامداران جدید نیازی به پرداخت وجه نقد ندارند، زیرا سرمایه جدید از منابع داخلی شرکت (سود انباشته) تأمین می‌شود.این روش دارای محاسن و معایبی میباشد از جمله باعث تقویت ترازنامه و افزایش قدرت مالی شرکت می شود زیرا منابع داخلی برای تقویت سرمایه استفاده میشود وسهامداران برای دریافت سهام نقدی نیازی به پرداخت پول نقد ندارند.با افزایش سرمایه ،ارزش و اعتبار شرکت نزد بانک ها ،سرمایه گذاران وسایر ذینفعان تقویت میشود.
شرکت باید سود کافی انباشت شده داشته باشد تابتواند از آن برای افزایش سرمایه استفاده کند پس مادامی که سرمای انباشت شده کافی نباشد استفاده ازین روش امکان پذیر نخواهد بود و اگر سهامداران موافق این روش نباشند این نوع افزایش به تاخیر خواهد افتاد .در نهایت میتوان گفت که این روشی عالی و بسیار پر کاربرد برای افزایش سرمایه شرکتهایی است که سود قابل توجهی به دست آورده اند و قصد دارند از این سود برای تقویت بیشتر مالی و سرمایه گذاری استفاده کنند.

مدارک لازم جهت افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

  • ارائه فیش واریزی، نامه کارشناسی با توجه به روش انتخابی

  • دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده

  • مدارک هویتی شرکت (اساسنامه شرکت-آخرین تعیین سمت اعضا هیات مدیره و بازرسان-اظهار نامه تاسیس)

  • ارائه مدارک هویتی اشخاص قبل و جدید الورود به همراه نشانی

  • ارائه مدارک هویتی کلیه اشخاص حاضر در جلسه

  • روزنامه تأسیس شخصیت به انضمام آخرین روزنامه تغییرات

  • مدارک مربوط به افزایش سرمایه (میزان مطالبات فیش های واریزی-بررسی کارشناسان دادگستری)

  • آگهی دعوت در دو نوبت در صورتی که از روش حق تقدم باشد.

  • وکالتنامه وکیل

برای افزایش سرمایه، شرکت باید نیازهای خود را ارزیابی کنید، مجوزهای لازم را از نهادهای قانونی بگیرید، و با شفافیت فرآیند را اجرا کنید. رعایت دقیق مراحل، علاوه بر موفقیت‌آمیز بودن افزایش سرمایه، به اعتماد سهامداران و سرمایه‌گذاران کمک می‌کند.

افزایش سرمایه شرکت ها در موسسه عرفان

موسسه حقوقی تدبیر توسعه عرفان با به کارگیری وکلای و کارشناسان متعدد، کلیه خدمات ثبتی و حقوقی را در حداقل زمان صورت می دهد.

همین ارتباط مستقیم با کارشناسان مجرب موسسه و حدف واسطه سبب کاهش هزینه های ثبتی شده و رضایت بسیاری از متقاضیان را به دنبال داشته است.

متقاضیان می توانند برای بهره مندی از این خدمات و دریافت مشاوره رایگان از طریق شماره زیر با متخصصین موسسه عرفان در تماس باشند.

درخواست افزایش سرمایه

قانون موضوع پیچیده‌ای است. و اگر آن را نادیده بگیرید؛ ممکن است دچار مشکل شوید. بگذارید ما به شما کمک کنیم.

وبلاگ

مطالب مرتبط