زمانی که متقاضی قصد تصدی به فعالیت های غیر تجاری اعم از خیریه، ادبی، هنری یا … داشته باشد چه به قصد انتفاع و چه غیر از آن، باید اقدام به ثبت موسسه غیر تجاری نماید. شرایط موسسات غیر تجاری بنابر ماده ۵۸۵ قانون تجارت طبق امر وزارت عدلیه مشخص می گردد. لذا از تاریخ ثبت در وزارت مذکور، دارای شخصیت حقوقی خواهد شد.
موسسات بر حسب مورد و با توجه به نیاز متقاضی ثبت، باید انتخاب شوند، لذا در این مطلب برای درک بهتر این مطلب قصد داریم در خصوص کلیه موارد مربوط به آن توضیح دهیم. در یک نگاه اجمالی می توان گفت که موسسات از جهت تکمیل مدارک و ضوابط کلی شباهت بسیاری با شرکت با مسئولیت محدود دارند.
اما در آخر این گستره فعالیت شما است که مشخص کننده نوع شخصیت حقوقی می باشد. بنابراین پیشنهاد می شود برای جلوگیری از صرف زمان و هزینه اضافی این امر را به متخصصین این حوزه بسپارید.
در مقاله ثبت موسسه آموزشی به جزئیات فعالیت های این مراکز با سایر موسسات و مراکز آموزشی پرداخته ایم. برای اشنایی بیشتر و کسب اطلاعات تکمیلی به مقاله مربوطه مراجعه کنید.
برای انجام برخی فعالیت ها در اموری من جمله خیریه، آموزشی، خدماتی و اداری، حقوقی و … باید موسسه غیر تجاری ثبت گردد.
پیش از هر چیز باید با انواع موسسات غیر تجاری آشنا باشید که عبارتند از موسسات غیر تجاری انتفاعی و موسسات غیر تجاری غیر انتفاعی.
برخی از موسسات با هدف انتفاع مادی و تقسیم میان شرکاء شان تأسیس می شوند که این آن ها موسسات انتفاعی می گویند.
نمونه بارز این نوع انواع موسسات حقوقی، زیبایی، خدمات نظافت شهری و مواردی از این قبیل می باشد.
به تعبیر قانوگذار، تمرکز و هدف موسسات غیر انتفاعی در جلب منفعت مالی نیست حتی اگر به سود مادی هم در کنار فعالیت آن ختم شود.
موسسات خیریه، انجمن های اسلامی و موسسات برای تصدی به امور عام المنفعه از این نوع از موسسات است.
اقدام در خارج از موعد قانونی، اطلاعات ناقص در خصوص اسناد و مدارک مربوطه و درک نادرستی از قوانین این دسته، در آینده فعالیت موسسات غیرتجاری تاثیر قابل توجهی دارد.
کلیات این قوانین در سه بخش و به شرح ذیل می باشد:
حداقل سرمایه برای ثبت موسسات غیر تجاری مبلغ ۱.۰۰۰.۰۰۰ ريال می باشد. سرمایه در موسسات مانند شرکت مسئولیت محدود به سهام منقسم نمی شود و بجای آن از عبارت سهم الشرکه بهره گرفته می شود.
حداقل تعداد اعضاء موسسات نیز دو نفر می باشد اما در قانون برای حداکثر اعضاء موسسات، تعدادی مشخص نشده است.
شرکایی که شخصیت حقوقی هستند، ملزم به ارائه معرفی نامه و مشخص نمودن نماینده قانونی برای خود می باشند.
همچنین برای اشخاص زیر سن قانونی ۱۸ سال نیز باید نماینده (ولایتاً و بر حسب مورد موارد دیگری از انواع نماینده در قانون) مشخص گردد.
بر حسب مورد و باتوجه به حوزه فعالیتی موسسه اعم از انتفاعی و غیر انتفاعی، موضوع فعالیت باید تنظیم و عنوان گردد.
متقاضی ثبت باید در صورتی که موضوع جزو موضوعات مجوزی باشد، اقدام به اخذ مجوز های لازم از مراجع ذیربط نماید.
در صورت لزوم، مجوز مربوطه الزاماً باید در سامانه ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری بارگذاری گردد.
در مجموع مدارک مورد نیاز ثبت موسسه غیر تجاری در اداره ثبت شرکت ها به شرح ذیل می باشد:
ثبت موسسات و اشخاص حقوقی توسط کارشناسان موسسه عرفان از ۵ الی ۷ روز کاری زمان می برد.
لازم به ذکر است صدور آگهی ثبت موسسه غیر تجاری نیز تا ۱۴ روز زمان خواهد برد.
مراحل ثبت موسسه غیر تجاری در ایران به ترتیب ذیل می باشد که عبارتند از:
هزینه ثبت موسسات غیر تجاری بر حسب مورد، موضوع فعالیت (لزوم اخذ جواز)، تعداد اعضاء، میزان سرمایه، هزینه روزنامه رسمی و روزنامه کثیر الانتشار و … متفاوت می باشد.
برای بهره مندی از مشاوره رایگان در خصوص هزینه ثبت موسسات با توجه به شرایط خود، می توانید از طریق شماره تماس با کارشناسان بخش ثبتی موسسه عرفان در ارتباط باشید.
تاسیس موسسه غیر تجاری و کلیه شرکت های تجاری در داخل و خارج از کشور در موسسه عرفان توسط وکلا و کارشناسان خبره این حوزه صورت می گیرد.
متقاضیان می توانند برای بهره مندی از این خدمات و دریافت مشاوره رایگان از طریق شماره ۸۸۵۴۷۸۶۰ با متخصصین موسسه در تماس باشند.
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با موضوع جلسه ابطال محدودیت ثبت اظهارنامه در ماه توسط اشخاص حقیقی و حقوقی(شرکت) تشکیل شد و رای به شماره 1065398 صادر نمود
ادامه خواندناعتراض به ثبت علامت تجاری از موارد پیچیده ای است که قانونگذار در آئین نامه انواع متعددی برای آن مشخص کرده است و جز از فردی مجرب در این حوزه بر نمی آید
ادامه خواندنیکی از پرسش های اساسی عامه مردم برای واردات خودرو کارکرده مطابق ماده 11 آئین نامه، آن است که متقاضی ملزم به اخذ کارت بازرگانی است یا خیر؟ در پاسخ ب
ادامه خواندن