یکی از مهم ترین و اساسی ترین مواردی که معمولا سهامداران و موسسان یک شرکت باید به آن توجه داشته باشند، نحوه ثبت شرکت می باشد. بر اساس تعاریفی که در قانون کشور ما ارائه شده است باید گفت که شرکت ها معمولا از اجتماع ۲ یا چندین نفر ( بیش از ۲ نفر) بوجود می آیند و اصلی ترین عاملی که باعث دوام شراکت میان آنها میگردد، هدف مشترک یا همان خواسته ی واحد است.
پس به خوبی میتوان از چنین تعریفی این موضوع را دریافت کرد که ملاک در تشکیل یک شرکت، قصد و نیت افرادی است که برای تاسیس آن اقدام کرده اند. اما نکته اساسی و قابل توجهی که نمیتوان از آن چشم پوشی کرد آن است که تنها قصد و نیت واحد برای تشکیل یک شرکت کافی نمی باشد و باید به نحوه ی ثبت شرکت نیز توجه کرد و موسسان ان سریعا اقدامات قانونی را برای ثبت شرکت انجام دهند.
بنابراین می توان گفت که ثبت شرکت آخرین و نهایی ترین قسمت از مراحل ثبت شرکت به حساب می آید. بر اساس ماده ۹۵ قانون تجارت باید به این موضوع اشاره کرد که سهامدارانی که اقلاً یک پنجم سهام شرکت را مالک باشند حق دارند که دعوت صاحبان سهام را برای تشکیل مجمع عمومی از هیاتمدیره خواستار شوند و هیات مدیره باید حداکثر تا بیست روز مجمع مورد درخواست را با رعایت تشریفات مقرره دعوت کند در غیر این صورتدرخواستکنندگان میتوانند دعوت مجمع را از بازرس یا بازرسان شرکت خواستار شوند و بازرس یا بازرسان مکلف خواهند بود که با رعایت تشریفاتمقرره مجمع مورد تقاضا را حداکثر تا ده روز دعوت نمایند.
مسلما قبل از آنکه بخواهیم در مورد نحوه ثبت شرکت صحبت کنیم باید در ابتدا با مراحل تشکیل یک شرکت آشنا شویم تا در نهایت بتوانیم شرکت مربوطه را به ثبت برسانیم. توجه داشته باشید که شکل گیری شراکت معمولا باید بین ده نفر یا افرادی بیش از دو نفر اتفاق بیفتد. شرکت اختیاری معمولا باید تمامی مراحل زیر را طی کند تا به ثبت برسد:
۱. انعقاد قرارداد باید بین دو یا چند نفر انجام گیرد و این انعقاد قرارداد باید در خصوص شراکت با میل باشد و اراده و رغبت شرکاء در آن وجود داشته باشد.
۲. پس از آنکه یک شرکت تشکیل شود و مراحل آن طی شود، معمولا ترکیب و امتزاج اموال شرکا با یکدیگر اتفاق می افتد و هیچ کس نمی تواند سهم خود را در شرکت بصورت جداگانه و شخصی قرار دهد و در سور و ضرر کل شرکت سهیم نشود.
۳. پذیرش ارادی یک شیء (مال) به عنوان اجرت یا حقوق مالکانه مشترک شرکاء نیز جزء آن دسته از مواردی است که رعایت آن کاملا ضروری است.
یکی از سوالات بسیار مهمی که ممکن است اکنون برای بسیاری از افراد پیش آید آن است که شرایط صحت قراردادها دقیقا چیست و از کجا میتوان این موضوع را تشخیص داد که در یک شرکت قراردادها به صورت صحیح منعقد شده اند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که موارد زیر ملاک صحت تمامی قرارداد ها در یک شرکت به حساب می آیند ( حتی قرارداد تاسیس یک شرکت):
۱. اولین و ابتدایی ترین مرحله نحوه ثبت شرکت آن است که موضوع شرکت انتخاب شود. توجه داشته باشید که موضوع شرکت دقیقا باید مطابق با همان هدفی باشد که شرکت در ان جهت تاسیس شده است. از طرفی دیگر نیز موضوع شرکت باید کاملا مشروع باشد و با مبانی عقلانی نیز تطابق داشته باشد، در غیر این صورت امکان ابطال آن از جانب قانون وجود دارد.
۲. دومین مرحله از مراحل ثبت شرکت آن است که نوع شرکت تعیین شود. بر اساس ماده ۲۰ قانون تجارت، شرکتهای تجارتی بر هفت قسمت هستند:
۳. پس از آنکه نوع شرکت انتخاب شد باید به سراغ ان برویم که نوع سرمایه ی شرکت را تعیین کنیم. همانطور که میدانید سرمایه هر شرکت جز مهم ترین منابع مالی آن محسوب می شود و بدون وجود سرمایه، تشکیل یک شرکت امر غیر ممکنی است و به همین دلیل نیز توصیه می گردد برای تعیین نحوه ی ثبت شرکت حتما باید نوع سرمایه ی آن مشخص شود.
۴. مدت فعالیت شرکت نیز باید مشخص شود بر اساس ماده ۸۳ قانون تجارت هرگونه تغییر در مفاد اساسنامه را در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده قرار داده و مسلم است که مدت شرکت نیز یکی از موارد مذکور در اساسنامه است. از این جهت مجمع عمومی می تواند مدت را تمدید و یا این که به ملاحظاتی مدت شرکت را تقلیل دهد.
۵. اقامتگاه شرکت و یا همان مرکز اصلی فعالیت های شرکت نیز باید مشخص شود.
قرارداد نقل و انتقال سهام شرکت سهامی خاص یکی از مهمترین اسناد حقوقی در فرایند جا به جایی مالکیت سهام است این قرارداد به جهت اطمینان از حفظ حقوق
ادامه خواندنحقوق کار در ایران قوانین و مقرراتی است که به تنظیم روابط بین کارگر و کارفرما میپردازد و حقوق و تکالیف هر یک از طرفین را مشخص میکند.
ادامه خواندندر سال های اخیر تعیین میزان مهریه یکی از بحث های داغ و چالش برانگیز بوده از این باب که مهریه غیر معقول و تعداد اندازه های سرسام آور و غیر منطقی بودن ت
ادامه خواندن