افزایش سرمایه از طریق حق تقدم زمانی که کلیه سهامداران در مجمع عمومی فوق العاده حضور نداشته باشند و قصد افزایش سرمایه داشته باشیم با تفویض اختیار به هیئت مدیره صورت می پذیرد.
همانطور که می دانید افزایش سرمایه از راه های متعددی صورت می گیرد که متناسب با وضعیت، نوع افزایش سرمایه باید مشخص شود. برای اطلاع از انواع روش های افزایش سرمایه به مقاله جامع این بخش در سایت موسسه حقوقی عرفان مراجعه کنید.
به عبارتی در صورتی که قصد افزایش سرمایه داشته باشیم، اگر کلیه اعضاء و سهامداران در مجمع حضور نداشته باشند، یعنی با حضور اکثریت باشد در این صورت اختیار افزایش سرمایه را از طریق مجمع عمومی فوق العاده به جلسه هیئت مدیره می دهیم.
افزایش سرمایه از طریق حق تقدم و بدون حضور سهامداران در دو نوبت روزنامه و دو مجمع من جمله مجمع عمومی فوق العاده و جلسه هیئت مدیره صورت می گیرد.
این نوع از افزایش سرمایه قوانین خاصی دارد که برای کاهش زمان انجام این پروسه باید با تمامی قوانین و مراحل آشنا باشید که در این مقاله با استناد به مواد قانونی به توضیح آن می پردازیم.
سهامدارانی که حداقل یک پنجم سهام شرکت را مالک هستند، حق این را دارند که خواستار دعوت صاحبان سهام برای تشکیل مجمع عمومی فوق العاده شوند و هیئت مدیره باید حداکثر تا بیست روز مجمع مورد درخواست را با رعایت تشریفات مقرر رعایت کنند.
در غیر این صورت درخواست کنندگان می توانند دعوت مجمع را از بازرس یا بازرسین شرکت خواستار شوند که در این وضعیت بازرسین حداکثر تا ۱۰ روز زمان دارند مجمع مورد تقاضا را دعوت کنند.
در این حالت صاحبان سهام به شرط رعایت تشریفات اقدام به دعوت مجمع می کند و در آگهی بعدی، نتیجه آگهی اول یعنی اجابت درخواست توسط هیئت مدیره و بازرسین را تصریح می نماید. (ماده ۹۵ ق . ت)
بنابر ماده ۱۸۳ ق . ت برای ثبت افزایش سرمایه شرکت های سهامی خاص از طریق حق تقدم فقط تسلیم اظهارنامه به ضمیمه مدارک ذیل به مرجع ثبت شرکت ها کافی است:
مجمع عمومی فوق العاده در این مورد با حضور صاحبان سهام شرکت و پذیره نویسان سهام جدید تشکیل می شود. در این مجمع رعایت مقررات مواد ۷۷ لغایت ۸۱ این قانون در آن قسمت که به آورده غیر نقد مربوط می شود، الزامی خواهد بود. همچنین یک نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده باید به اظهارنامه مذکور در این ماده ضمیمه شود.
تبصره: اظهارنامه های مذکور در این ماده باید به امضاء کلیه اعضاء هیئت مدیره رسیده باشد.
تکمیل مدارک درخواستی
مدارک مذکور در بالا را باید تکمیل نمایید و پس از آن اقدام به تنظیم صورتجلسه با رعایت قوانین و قواعد نمایید. برای آشنایی با نحوه تنظیم صورتجلسه افزایش سرمایه و دریافت نمونه صورتجلسه افزایش سرمایه می توانید از مقالات این بخش در وبلاگ استفاده کنید.
تنظیم صورتجلسه و تکمیل اطلاعات در سامانه ثبت شرکت ها
ابتدا در روزنامه کثیر الانتشار شرکت ، دستور جلسه در مجمع عمومی فوق العاده یعنی تصویب افزایش سرمایه و تفویض اختیار افزایش سرمایه به هیئت مدیره را عنوان می نماییم.
سپس مجمع عمومی فوق العاده با حضور اکثریت سهامداران تشکیل داده و همانطور که در روزنامه هم ذکر شد اقدام به تفویض اختیار افزایش سرمایه به هیئت مدیره می نماییم.
آگهی نوبت دوم با عنایت به مصوبه مجمع عمومی فوق العاده و با ذکر تاریخ آن باید منتشر گردد و صورتجلسه هیئت مدیره نیز با دستور افزایش سرمایه تنظیم می شود و پس از شصت روز باید صورتجلسه به همراه سایر مدارک مربوطه به اداره ثبت شرکت ها تسلیم گردد.
ارسال مدارک به سازمان مربوطه
مدارکی من جمله دو نوبت آگهی دعوت که در روزنامه کثیر الانتشار منتشر شد، صورتجلسات، اظهارنامه های افزایش سرمایه و تمامی مدارک مذکور در بالا باید به اداره ثبت شرکت ها ارسال گردد.
پرداخت هزینه روزنامه و صدور آگهی
در صورتی که نقصی در مدارک و اطلاعات تکمیل شده در سامانه وجود نداشته باشد پس از پرداخت هزینه های مربوط به حق تمبر، حق الدرج و روزنامه رسمی آگهی صادر می گردد که وکیل یا نماینده قانونی شرکت باید از اداره ثبت شرکت ها اتخاذ نماید.
نکته: بازرسین و هیئت مدیره در صورت اتمام مهلت فعالیت الزاماً باید پیش از افزایش سرمایه تمدید شوند.
نکته: برای تشکیل جلسه هیئت مدیره حضور بیش از نصف آنان الزامی است و تصمیمات باید با اکثریت آراء حاضرین اتخاذ گردد مگر آنکه در اساسنامه اکثریت بیشتری مشخص شده باشد. (ماده ۱۲۱ ق . ت)
مؤسسه حقوقی عرفان با افتخار پذیرای تمامی امور ثبتی و حقوقی متقاضیان در داخل و خارج از کشور می باشد.
جهت دریافت مشاوره رایگان و تخصصی از وکلای مجرب موسسه حقوقی عرفان می توانید از طریق شماره ۸۸۵۴۷۸۶۰ با ما در تماس باشید.
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با موضوع جلسه ابطال محدودیت ثبت اظهارنامه در ماه توسط اشخاص حقیقی و حقوقی(شرکت) تشکیل شد و رای به شماره 1065398 صادر نمود
ادامه خواندناعتراض به ثبت علامت تجاری از موارد پیچیده ای است که قانونگذار در آئین نامه انواع متعددی برای آن مشخص کرده است و جز از فردی مجرب در این حوزه بر نمی آید
ادامه خواندنیکی از پرسش های اساسی عامه مردم برای واردات خودرو کارکرده مطابق ماده 11 آئین نامه، آن است که متقاضی ملزم به اخذ کارت بازرگانی است یا خیر؟ در پاسخ ب
ادامه خواندن