برای حراست از حقوق نام تجاری و نشان یک محصول یا خدمات لازم است که برند آن به ثبت برسد. ثبت نکردن یک برند در موقع مناسب میتواند فضا را برای افراد دیگر و یا حتی فرصتطلبان برای سوء استفاده از آن نام باز بگذارد که پیشتر نمونههایی از خسارات ناشی از ثبت نکردن برند را بررسی کردهایم. حالا که اهمیت این عمل حقوقی را میدانیم، چه مدارکی نیاز است تا یک برند را ثبت کنیم؟
ابتدا باید توجه کنید که علامت تجاری به دو شکل حقیقی و حقوقی قابل ثبت است، یعنی مالک یک برند میتواند یک شخصیت حقوقی (مانند شرکت) و نیز یک شخصیت حقیقی باشد. در حالتی که فرد حقیق بخواهد برند ثبت کند، همهی مدارک میبایست به اسم شخص متقاضی باشد. در حالت دوم که متقاضی ثبت علامت تجاری یک شخص حقوقیست، همهی مدارک باید به نام شخصیت حقوقی، یعنی شرکت باشد و همچنین طبقهی مورد نظر باید در موضوع شرکت ثبت شده باشد.
مدارک لازم برای ثبت برند به نام شخص حقیقی
- کپی شناسنامه
- کارت ملی
- کپی مجوز فعالیت (جواز تأسیس، پروانهی بهرهبرداری، جواز کسب یا سایر گواهیهایی که از سوی نهادهای ناظر صادر شده باشد.)
- کپی کارت بازرگانی (در صورتی که از حروف لاتین در برند استفاده شود)
مدارک لازم برای ثبت برند به نام شخص حقوقی
- کپی آگهی تأسیس شرکت در روزنامه رسمی
- کپی آگهی آخرین تغییرات رسمی دارندگان حق امضا
- کپی شناسنامه و کارت ملی مدیران دارای حق امضا
- کپی مجوزهای فعالیت از نهادهای مرتبط
لازم به ذکر است کپی مدارک یاد شده حتما باید برابر اصل باشد. البته فراموش نکنید اصل کاری که انجام میدهید، به ثبت رساندن یک نشان تجاری است و لذا در هر دو حالت باید نام و نمونه علامت را ارائه دهید.
وکلا و کارشناسان موسسه حقوقی تدبیر توسعه عرفان آمادهی پذیرش کار ثبت برند شما و نیز ارائهی مشاورههای تخصصی در این زمینه هستند. جهت دریافت اطلاعات بیشتر کافیست با ما تماس بگیرید.
در مقاله های جداگانه مدارک لازم برای ثبت برند در هر یک از شرایط زیر را شرح داده ایم:
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!