آیا می دانید نظامنامه ثبت شرکت چیست و دربرگیرنده چه قوانینی می شود؟ هر دستگاه دولتی و غیر دولتی که پایه گذاری و تاسیس می شود نیاز به طراحی قوانین خاص و ویژه ای است. این قوانین در هر شرکت و نظامی تا حدودی متفاوت هستند. نظامنامه مطابق قانون تجارت تنظیم می شود و آیین نامه ای است که قوانین داخلی شرکت را تعیین می کند. شرکت ها برای اینکه به ثبت برسند باید تحت نظارت و مطابق با قوانین نظامه نامه باشند. در سال ۱۳۱۰ این قوانین مشخص شد و با ۳۴ ماده برای شرکت تعیین گردید.
به طور کلی شرکت ها از اجتماع چند فرد حقیقی و یا حقوقی تشکیل می شود که هدف آن ها کسب سود از انجام فعالیت های تجاری است. انواع این شرکت تجاری شامل شرکت سهامی عام، شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت نسبی، شرکت مختلط سهامی و شرکت مختلط غیر سهامی می باشد و همه آن ها باید به ثبت برسند. پس تا زمانی تحت نظارت نظام نامه نباشد شرکت ثبت نخواهد شد.
شاید شرکت های تجاری با اینکه نظامنامه ثبت شرکت چیست و مختص چه شرکت هایی است اطلاعات کافی نداشته باشند. به طور کلی چه شرکت داخلی باشد و یا اینکه شرکت خارجی بخواهد در ایران شعبه بزند باید حتما مطابق با آیین نامه نظامه نامه عمل کند. محتوای اصلی این آیین نامه شامل اطلاعات کلی در مورد قوانین مرتبط با ثبت و تاسیس شرکت های داخلی و خارجی، نحوه انتشار آگهی های ثبتی، چگونگی دریافت مدارک و مستندات قانونی می باشد.
به طور مثال مواردی که مرتبط با اداره و احداث شرکت است باید در نظامنامه ثبت یکی از این موارد مکان شرکت باشد و محل آن ذکر می شود. همچنین اساسنامه در اداره ثبت و یا دفتر اسناد رسمی ثبت می شود. شرکت در هر مکانی که باشد در اداره ثبت شرکت در همان محل ثبت می شود.
شاید برای بیشتر افراد این سوال پیش بیاید که اگر در مکانی که اداره ثبت شرکت ها شعبه ای فعال نداشته باشد ثبت می تواند در دفتر اسناد رسمی انجام می شود و اگر دفتر اسناد رسمی هم وجود نداشته باشد ثبت در دفتر دادگاه بدوی یا صلحیه با رعایت مقررات انجام می شود. با این شرایط در نظامنامه ثبت شرکت دستورالعمل هایی وجود دارد که تعیین می کند که هر شرکتی مجاز است در اداره ثبت شرکت ها، دفتر اسناد رسمی یا در دادگاه ثبت شود و این مورد را به صورت واضح تعیین می کند.
برای اینکه بدانیم تاریخچه نظامنامه ثبت شرکت چیست و مقررات آن چگونه و چه زمانی به ثبت رسید. احداث شرکت یک موضوع مهم و اساسی است و نمی توان با چند مرحله ساده و بدون رعایت قوانین فعالیت تجاری خاصی را شروع کرد. هر چند که ممکن است احداث یک شرکت برای فعالیت خدماتی، آموزشی و … باشد اما در هر صورت بعد از تصویب این اساس نامه لزوم اجرایی آن هم بیشتر شد. در خرداد ماه سال ۱۳۱۰ برای جهت بخشیدن به ثبت شرکت های تجاری و نحوه اجرای مقررات این شرکت ها این اساسنامه تصویب شد.
این اساسنامه حاوی ۳۴ ماده است که با توجه به شرایط زمان بعضی از آن ها جایگزین موارد دیگر و یا کلا اصلاح گشته اند. به طور مثال در سال ۱۳۹۸ در روز دهم مهرماه رئیس جمهور به اصلاح موارد نظامه نامه پرداخت و در پی این اصلاح مقرر شد که شرکت های تجاری از این قابلیت برخوردار شدند که با یکدیگر ادغام شوند.
به طور مثال طبق موارد این اساسنامه شرکت های تازه تاسیس شده که فعالیت آن ها به صورت اینترنتی و در قالب دنیای مجازی است و از آنجا که مسئولیت این شرکت ها بسیار گسترده و عظیم است و در این راستا شرکت هایی هم هستند که با مسئولیت محدود تشکیل شده اند. این شرکت ها می توانند برای اینکه در بازار پذیرفته شوند می توانند به شرکت سهامی یا شرکت سهامی خاص تبدیل حالت دهند
جدای از تعریف و تاریخچه بیان شده در مورد اینکه نظامنامه ثبت شرکت چیست نیاز است تا به طور کامل و جامع به بررسی موضوعات مندرج در این نظام نامه می پردازیم چون این موضوعات کاملا مواردی هستند که شرکت های در حال تاسیس باید رعایت کنند. این موضوعات به طور خلاصه شامل موارد زیر است که برخی از آن ها ملغی و اصلاحی هستند.
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با موضوع جلسه ابطال محدودیت ثبت اظهارنامه در ماه توسط اشخاص حقیقی و حقوقی(شرکت) تشکیل شد و رای به شماره 1065398 صادر نمود
ادامه خواندناعتراض به ثبت علامت تجاری از موارد پیچیده ای است که قانونگذار در آئین نامه انواع متعددی برای آن مشخص کرده است و جز از فردی مجرب در این حوزه بر نمی آید
ادامه خواندنیکی از پرسش های اساسی عامه مردم برای واردات خودرو کارکرده مطابق ماده 11 آئین نامه، آن است که متقاضی ملزم به اخذ کارت بازرگانی است یا خیر؟ در پاسخ ب
ادامه خواندن