همه ی ما به خوبی می دانیم که تمامی اقدامات اجتماعی که قرار است افراد در جامعه آنها را انجام دهند باید در چارچوب قوانین کشور انجام شد و توسط مقامات و سازمان های خاصی مورد بررسی قرار بگیرند تا مشخص شود که آیا این اقدامات به جامعه آسیب وارد نمیکند و سلامت و نظم اجتماعی را ازبین نمیبرد. کارت بازرگانی نیز از آن دسته مجوزهایی است که هر فردی برای انجام هرگونه فعالیت تجاری به آن نیاز دارد و بدون اخذ چنین مجوزی، فعالیت بازرگانی افراد غیر قانونی محسوب می گردد.
با استناد به قوانین گمرکی کشور می توان گفت که کارت بازرگانی یک اجازه نامه از سمت مقامات قانونی است تا اشخاص حقیقی و حقوقی بتوانند با داشتن این اجازه نامه در عرصه ی واردات و صادرات کالا فعالیت کنند. کارت بازرگانی از همان مراحل اولیه مانند ترخیص کالا تا واردات کالا از مناطق آزاد کاربرد دارد.
توجه: در صورتی که یک شخص حقیقی ( یک فرد) کارت بازرگانی را از مراجع ذی صلاح دریافت کند، بازرگان یا همان تاجر شناخته خواهد شد. در چنین مواردی یکی از اصلی ترین مزایای داشتن چنین مجوزی ان است که شخص حقیقی میتواند از تمامی کاربردهای ذکر شده استفاده گند.
توجه داشته باشید که مدارکی که اشخاص حقوقی باید برای دریافت کارت بازرگانی ارائه دهند با مدارک اشخاص حقیقی تفاوت دارد. اشخاص حقوقی که همان سازمان ها و شرکت ها و مجموعه ها و…. هستنذ باید مدارک زیر را ارائه دهند:
اشخاص حقیقی که قصد دریافت کارت بازرگانی دارند باید مدارک زیر را تهیه نمایند:
در تمامی مراحل پذیرش و دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی مدیر عامل یا نماینده ایشان باید به همراه معرفی نامه و لیست بیمه حضور داشته باشد.
از لحاظ قانونی کارت بازرگانی برای کارمندان تمام وقت دستگاه های دولتی صادر نمیشود.
توجه داشته باشید که هر شخص نمیتواند یک کارت بازرگانی( اعم از حقوقی و یا حقیقی)نباید داشته باشد.
در مواردی که بعد از صدور کارت بازرگانی ثابت شود که فرد دارنده ی کارت چندین شرط از شرایط دریافت کارت را نداشته است و تحت شرایط مبهمی این کارت برای او صادر شده است، وزارت بازرگانی این اختیار را دارد تا کارت مذکور را باطل کن و موضوع تخلف را نیز به اتاق بازرگانی و صنایع ایران و اتاق تعاون اطلاع دهد.
در حالت کلی اعتبار کارت بازرگانی (یک الی پنج ساله ) است و در مواردی که اشخاص حقیقی و حقوقی بخواهند از داشتن این کارت انصراف دهند، میتوانند به اتاق های بازرگانی و تعاون اداره کل مقررات و واردات و صادرات مراجعه کنند و تقاضانامه ابطال کارت را ارائه دهند.
قانونگذار کشور ما مواردی را معین کرده است که جز معافیت های کارت بازرگانی محسوب میشوند:
برای دریافت کارت بازرگانی وجود شرایط زیر الزامی است:
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با موضوع جلسه ابطال محدودیت ثبت اظهارنامه در ماه توسط اشخاص حقیقی و حقوقی(شرکت) تشکیل شد و رای به شماره 1065398 صادر نمود
ادامه خواندناعتراض به ثبت علامت تجاری از موارد پیچیده ای است که قانونگذار در آئین نامه انواع متعددی برای آن مشخص کرده است و جز از فردی مجرب در این حوزه بر نمی آید
ادامه خواندنیکی از پرسش های اساسی عامه مردم برای واردات خودرو کارکرده مطابق ماده 11 آئین نامه، آن است که متقاضی ملزم به اخذ کارت بازرگانی است یا خیر؟ در پاسخ ب
ادامه خواندن