گواهینامه ثبت علامت تجاری سندی قابل اتنقال است. مالک علامت تجاری می تواند آن را به دیگری منتقل کند. در بعضی موارد مالک علامت تجاری می تواند بخشی از کالاهای مندرج در گواهینامه ثبت علامت تجاری خود را به دیگری منتقل کند که شرایط آن در فسمت انتهای این مقاله ارائه می شود.
متقاضی انتقال می بایست برای دریافت نامه استعلام مدارک خود و منتقل الیه و سند علامت تجاری را به یکی از دفاتر اسناد رسمی ارائه نماید. دفترخانه با بررسی مدارک طی نامه ای آخرین مالک و تغییرات گواهینامه ثبت علامت تجاری مورد نظر را استعلام می نماید تا در صورت صحت اطلاعات و اعتبار آن سند صلح را تنظیم نماید.
این روند دقیقا همانند استعلام از اداره ثبت املاک در هنگام انتقال ملک است. همانطور که قبل از انتقال یک آپارتمان دفتر اسناد رسمی مالکیت و صحت و اعتبار سند را از اداره ثبت املاک استعلام می نماید در مورد انتقال علامت تجاری انجام استعلام ضروری است.
نامه استعلام می بایست اسکن گردد و از طریق درخواست نامه ارسال پاسخ استعلام در کارتابل مالک علامت ارسال گردد. هزینه های مربوطه هم به صورت الکترونیک همزمان با ثبت درخواست پرداخت می شود. این مبلغ برای اشخاص حقیقی ۵۰۰۰۰ ریال و برای اشخاص حقوقی ۱۰۰۰۰ ریال است.
اداره ثبت علائم تجاری به منظور مبارزه با دلالان و سوداگران سخت گیری هایی را در روند انتقال علامت تجاری ایجاد کرده است. به همین منظور حضور مالک علامت یا وکیل قانونی او برای دریافت پاسخ استعلام ضروری است. اداره ثبت علامت جز در موارد معدودی، وکالت نامه محضری برای انتقال علامت نمی پذیرد و در اکثر موارد حضور شخص مالک برای دریافت پاسخ استعلام ضروری است.
در مورد اشخاصی که علائم تجاری متعددی را به قصد فروش به و دلالی به ثبت رسانده اند اداره ثبت علامت از پاسخ استعلام نامه خودداری می نماید. اصطلاحا لیست سیاه علامت در اداره ایجاد شده که حاوی نام و علائم تجاری ثبت شده این افراد می باشد.
اعتبار نامه پاسخ استعلام از اداره ثبت علامت تجاری ۳۰ روز است. اگر ظرف ۳۰ روز از پاسخ اداره ثبت علامت تجاری به استعلام دفتر خانه، سند صلح تنظیم نگردد، متقاضی می بایست مجدد مراحل را از ابتدا آغاز نماید و نامه استعلام جدیدی تهیه کند. این مقررات به جهت جلوگیری از انجام معامله معارض وضع شده است.
در این مرحله مالک جدید (منتقل الیه) می بایست مدارک شناسایی خود را نیز در سیستم بارگزاری نماید.
پرداخت هزینه آگهی انتقال علامت تجاری در روزنامه رسمی.
این مرحله از طریق سایت روزنامه رسمی کشور انجام می شود و با وارد کردن شماره مکانیزه پیش نویس آگهی انتقال علامت تجاری مبلغ مورد نظر با توجه به تعداد خطوط و رنگی بودن یا رنگی نبودن آگهی به صورت اتوماتیک در سایت نمایان می شود که باید توسط متقاضی پرداخت گردد. حدودً بعد از ۳ الی ۱۰ روز از پرداخت این مبلغ آگهی در روزنامه رسمی کشور چاپ می شود و به اطلاع عموم می رسد.
مراجعه مالک جدید یا وکیل او به اداره ثبت علامت تجاری با در دست داشتن مدارک هویتی و گواهینامه ثبت علامت به مرکز مالکیت معنوی جهت ظهر نویسی سند علامت تجاری.
پس از چاپ آگهی در روزنامه رسمی کشور مالک جدید یا وکیل او با در دست داشتن مدارک هویتی و گواهینامه ثبت علامت به مرکز مالکیت معنوی ” به اداره ثبت علامت تجاری” مراجعه می نماید و پشت سند علامت تجاری ظهر نویسی (پشت نویسی) می گردد و به مالک جدید تحویل داده می شود.
ممکن است این سوال پیش آید که آیا انتقال قسمتی از گواهینامه ثبت علامت تجاری امکان پذیر است یا خیر؟ پاسخ با این سوال تحت شرایطی مثبت است و مالک می تواند انتقال جزئی علامت تجاری انجام دهد.
در مواردی که علامت تجاری شامل کالاهای متعدد در طبقات متعدد و غیر هم سنخ است امکان انتقال جزئی وجود دارد.
مثلا چنانچه علامت تجاری در طبقات ۳ و ۵ و ۲۵ ثبت شده باشد مالک علامت تجاری می تواند طبقات ۳ و۵ را به الف و کالاهای طبقه ۲۵ را به ب منتقل نماید.
چرا که کالاهای طبقه ۳ و ۵ کالاهای آرایشی بهداشتی هستند وبا کالاهای طبقه ۲۵ که پوشاک هستند هم سنخ و هم دسته نیستند.
در این موارد برای یکی از گواهینامه ها جدیدی که صادر می شود سند علامت تجاری جدید با شماره جدید صادر می شود.
در صفحه اول سند علامت تجاری، همچنان نام مالک قبلی وجود دارد و نام مالک جدید در پشت برگه گواهینامه چاپ شده و به امضا رئیس اداره ثبت علامت میرسد.
تنها در زمان صدور گواهینامه تمدید علامت تجاری یا در صورت مفقود شدن گواهینامه علامت تجاری و صدور گواهینامه علامت تجاری المثنی، نام مالک قبلی حذف و نام مالک جدید، در سند جدید جایگزین می شود.
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با موضوع جلسه ابطال محدودیت ثبت اظهارنامه در ماه توسط اشخاص حقیقی و حقوقی(شرکت) تشکیل شد و رای به شماره 1065398 صادر نمود
ادامه خواندناعتراض به ثبت علامت تجاری از موارد پیچیده ای است که قانونگذار در آئین نامه انواع متعددی برای آن مشخص کرده است و جز از فردی مجرب در این حوزه بر نمی آید
ادامه خواندنیکی از پرسش های اساسی عامه مردم برای واردات خودرو کارکرده مطابق ماده 11 آئین نامه، آن است که متقاضی ملزم به اخذ کارت بازرگانی است یا خیر؟ در پاسخ ب
ادامه خواندن