رتبه بندی شرکت و اخذ گرید در واقع نوعی ملاک تعیین و تشخیص صلاحیت، کیفیت و کمیت عملکرد پیمانکاران در انجام خدمات مورد نظر می باشد. از این رو سنجش میزان کارآیی پیمانکاران را نمایان می کند. معمولاً این امر توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری انجام می شود و تحت عنوان گواهی صلاحیت پیمانکاری و اخذ رتبه بندی به شرکتها اعطا می گردد. رتبه بندی شرکت ها در ۵ بخش صورت می پذیرد.
به هر کدام از این بخش ها گرید گفته می شود.
به فرآیند و عملکرد دستیابی به گریدها، اخذ رتبه گفته می شود.
در واقع سازمان معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری با برگزاری این رتبه بندی ها، سامان بخشیدن به نحوه برگزاری مناقصه های بزرگ را هدف اصلی خود قرار داده است و می تواند سطح اعتبار و صلاحیت و کیفیت تمامی شرکت ها را با یک میزان و اندازه دقیق و یکسان مقایسه کند.
از طرفی لازمه شرکت در مناقصه های بزرگ دولتی داشتن گرید شرکت های پیمانکاری می باشد. از این رو شرکت هایی که کیفیت و تجربه کاری لازم را ندارند از این مناقصات حذف شده و رقابت بین شرکت های دارای صلاحیت خواهد بود.
گرید شرکت ها به دو نوع پیمانکاری و مشاوره ای تقسیم می گردد.شرکت های پیمانکاری در ۱۱ رشته مختلف و شرکت های مشاوره ای در ۹ رشته مختلف رتبه بندی می شود.
محدوده رتبه بندی شرکت های پیمانکاری از ۱ تا ۵ می باشد و محدوده رتبه بندی شرکت های مشاوره ای بین ۱ تا ۳ می باشد. همان گونه که مشخص است، رتبه ۱ بهترین و با کیفیت ترین شرکت های پیمانکاری و مشاوره ای هستند.
برای داشتن حداقل شرایط اخذ رتبه باید این شرکت ها رتبه بین ۳ تا ۵ را کسب نمایند. رتبه بندی شرکت معمولاً از طریق سامانه ساجات صورت می پذیرد. در ابتدا شرکت ها باید در سایت مورد نظر ثبت نام کرده و مدارک لازم را جهت اخذ گرید شرکت به این سامانه ارائه کنند. در ادامه شرکت ها پس از انجام فرآیند های مختلف و گذر از فیلترها و مقررات موردنظر می توانند گرید شرکت پیمانکاری یا گرید شرکت مشاوره ای دریافت کنند.
این رتبه بندی علاوه بر نشان دادن جایگاه شرکت ها، کیفیت، صلاحیت و توانایی آن ها، برای قرارداد بستن با سازمان ها و شرکت های دولتی مورد نیاز است. در صورت نداشتن رتبه ی شرکت ها، هیچ سازمان یا شرکت دولتی اجازه همکاری با آنها را ندارد.
شرکت های پیمانکاری معمولاً در قالب قراردادهای اجرایی در حوزه ساخت و ساز و نظارت فعالیت می کنند اما فعالیت شرکت های مشاوره ای در حوزه طراحی و نظارت بر ساخت و ساز می باشد و در واقع واسطه ای میان پیمانکار و کارفرما هستند.
همچنین در رتبه بندی شرکت های پیمانکاری بر اساس تعداد نیروهای فنی و مهندسی در اعضای هیئت مدیره، تجربه کاری و توان مالی و سرمایه می باشد. این در حالی است که در رتبهبندی شرکتهای مشاورهای علاوه بر نیروهای فنی و مهندسی، امکانات نرم افزاری و فنی آن شرکت هم مورد بازرسی و ارزشیابی قرار می گیرد.
رتبه بندی شرکت عملکردی متشکل از پیگیری برای گرفتن مدارک و شرایط از سوی سازمان برنامه ریزی کشور می باشد.
داشتن لیسانس فنی و مهندسی برای حداقل دو سوم اعضای هیئت مدیره که در این صورت دو حالت وجود میآید:
اعتبار رتبه بندی شرکت از سوی معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری دارای ۴ ساله اعتبار می باشد. پس از چهار سال شرکت می بایست، مجدداً طبق شرایط جدید اعلام شده، اقدام به اخذ رتبه جدید نمایند. در این امر شرکتها میتوانند پیشرفتهای مؤثر و چشمگیری در حوزه های خود داشته باشند و به نوعی رقابت در بین آنها شکل می گیرد و این رقابت موجب بالاتر رفتن کیفیت عملکرد آنها خواهد شد.
رتبه بندی شرکت یک امر سازمان یافته و هوشمندانه در جهت توسعه رشد و بهبود عملکرد و کیفیت شرکت ها در انجام خدمات و بهره وری سازمان ها و نهاد ها می باشد. بدین گونه مناقصات و پروژه ها با کیفیت مطلوب به دست شرکت های ماهر و خبره قرار می گیرد. رتبه بندی شرکت تحقق اندیشمندانه و خردمندانه در جهت گسترش و رشد جامعه می باشد.
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با موضوع جلسه ابطال محدودیت ثبت اظهارنامه در ماه توسط اشخاص حقیقی و حقوقی(شرکت) تشکیل شد و رای به شماره 1065398 صادر نمود
ادامه خواندناعتراض به ثبت علامت تجاری از موارد پیچیده ای است که قانونگذار در آئین نامه انواع متعددی برای آن مشخص کرده است و جز از فردی مجرب در این حوزه بر نمی آید
ادامه خواندنیکی از پرسش های اساسی عامه مردم برای واردات خودرو کارکرده مطابق ماده 11 آئین نامه، آن است که متقاضی ملزم به اخذ کارت بازرگانی است یا خیر؟ در پاسخ ب
ادامه خواندن